AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Behovet for bortskaffelse, sortering og genanvendelse af byggeaffald vokser. Det oplever man hos Anker Christensen Eftf., der siden 2022 har forestået blandt andet affaldshåndtering, jordbehandling og betonknusning på Østhavnen i Aalborg.

Efter et år med masser af aktivitet udvider Anker Christensen Eftf. derfor sit areal med yderligere 14.400 kvadratmeter.

Det skriver Port of Aalborg i en pressemeddelelse.

– Vi er glade for aftalen, som er med til at fremtidssikre vores forretning. Arealet skal være med til at imødekomme den store efterspørgsel på håndtering af byggeaffald som jord, sand og beton, der kan genanvendes andre steder, fortæller indehaver af Anker Christensen Eftf., Per Nielsen.

– Med lokationen i området ved Østhavnen har vi strategisk god placering, der er udlagt til netop vores type forretning. Herfra er vi i stand til at servicere kunder i Aalborg og omegn, ligesom vi har gode logistiske forudsætninger for vores transport. Eksempelvis har vi i fremtiden en forventning om at skulle importere ressourcer som granit og skærver, som i princippet kan komme med skib direkte til Aalborg.

Anker Christensen Eftf. har foruden placeringen i Aalborg også afdelinger i Hjørring, Frederikshavn og Randers. Med den forestående udvidelse får virksomheden sammenlagt godt 25.000 kvadratmeter at boltre sig på ved Østhavnen.

– Det er en central del af vores eksistensgrundlag, at vi skal understøtte vækst hos lokale samarbejdspartnere. Derfor glæder vi os over, at en relativt ny aktør i området oplever så god udvikling, at der er behov for at udvide efter kort tid. Det bekræfter os i, at vi har gode rammer til at håndtere og akkommodere det meste – uanset om det drejer sig om affaldshåndtering, vindmølleproduktion, CO2-modtagerfaciliteter eller noget helt fjerde, lyder det fra Senior Commercial Manager, Real Estate, hos Port of Aalborg, Jeppe Faber.

Etableringen af det nye areal er i fuld gang og forventes at stå færdig til sommer.