AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

På forhånd havde partnerskabet bag Byens Scene prækvalificeret to hold i form af Team BIG sammen med den amerikanske kunstner Doug Aitken, Niras og Volcan og Team Cobe, som samarbejder med den tyske kunstner Katharina Grosse.

Nu oplyser By & Havn i en pressemeddelelse, at de tre resterende prækvalificerede hold er nu blevet udvalgt af partnerskabet bag Byens Scene.

De tre udvalgte teams er Team Masu Planning i samarbejde med Studio Erde og Julius von Bismarck, Team Schul Landskab med Judith Hopf, Henrik Plenge Jakobsen og Esben Weile Kjær og Team Snøhetta i samarbejde med Camille Norment Studio og WSP Danmark.

– Det er et spændende felt af kunstnere og arkitekter, der nu skal komme med forslag til at styrke byrummene omkring Royal Arena. Vi ser meget frem til at se bud fra teamsene, som både sikrer en god ankomst til Royal Arena, når vi afholder de store events og samtidig giver værdi til bydelen på de almindelige hverdage, lyder det i en fælles udtalelse fra administrerende direktør i Live Nation, Jesper Christensen og administrerende direktør i Royal Arena, Dan Hammer.

De fem prækvalificerede hold kan nu se frem til at deltage i konkurrencen, som i første omgang består af en idéfase, hvorfra to-tre hold bliver udvalgt til at gå videre til projektfasen.

Idéfasen, der skydes i gang til september, skal vise et fælles kunstnerisk og arkitektonisk forslag, der visuelt og narrativt kæder de tre byrum sammen.

Projektfasen, der følger i starten af 2025, handler om at vise, at ideerne kan omsættes til praksis og skabe den stemning, som man ønsker i byrummene. Mellem de to konkurrencefaser planlægges et dialogforløb med relevante aktører, som skal bidrage med lokal viden og inspiration til de konkurrerende hold i fase 2. Vinderholdet forventes udpeget i foråret 2025.

– Konkurrencen markerer et vigtigt skridt mod at forvandle vores fælles byrum og skabe nye, inspirerende oplevelser for både naboer og besøgende. Ørestad har netop fejret 20 år og har allerede gennemgået en betydelig udvikling gennem de sidste to årtier. Nu bliver det spændende at se, hvordan de prækvalificerede teams på innovativ vis vil forene kunst og arkitektur for at berige Ørestads byliv, udtaler Christian Folden Lund, administrerende direktør i Bellagroup.

Om konkurrencen

Konkurrencen bedømmes af et dommerpanel bestående af repræsentanter for partnerskabet samt et antal fagdommere.

Partnerskabet bag “Byens Scene” består af Danmarks Radio, Bellagroup, Bellakvarter, Live Nation, By & Havn, Metroselskabet og Ørestad Innovation City Copenhagen (ØICC).

Konkurrencen finansieres af By & Havn og DR. Den filantropiske forening Realdania støtter konkurrencen.

Creator Projects er kunstneriske rådgivere for partnerskabets styregruppe.

Kilde: By & Havn.