Det Faglige Hus vil bygge højhus i 14 etager på Esbjerg Brygge. Visualisering: Arkitektfirmaet Rudolf Lolk.
Det Faglige Hus vil bygge højhus i 14 etager på Esbjerg Brygge. Visualisering: Arkitektfirmaet Rudolf Lolk.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Byggekoncernen 5E Byg og Det Faglige Hus underskrev den 24. juni den kontrakt, der nu ligger til grund for opførelsen af Esbjerg Business Park – Seaport.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Det 14 etager høje og knap 20.000 kvadratmeter store kontorhus bygges på Esbjerg Brygge i den nordlige del af Esbjerg Havn.

Det var landsformand Johnny Nim og administrerende direktør Per Jørgensen, der satte deres underskrifter på kontrakten som repræsentanter for henholdsvis bygherre og totalentreprenør på byggeriet, hvor den højeste del vil rage over 60 meter i vejret.

Byggeriet sættes i gang i januar 2025, og domicilet ventes klar til brug knap tre år senere. Det skal blandt andet lægges adresse til det nye hovedkvarter for alle afdelinger af Det Faglige Hus i Esbjerg, der i dag er spredt over syv adresser i byen.

– Men vi glæder os allerede nu til at få samlet alle vores 330 medarbejdere under samme tag og få mulighed for at styrke og udvikle vores virksomhedskultur. Jeg ved, at der blandt kollegerne er et tilsvarende ønske. Vi får dog selv kun brug for at leje en del af lokaliteterne, og der vil således blive udlejet i alt 5.000 kvadratmeter til andre lejere, blandt andet fra 6. til 10. etage i den 14 etager høje del af domicilet, siger landsformand Johnny Nim.

Det Faglige Hus ejer i forvejen et kontordomicil. Esbjerg Business Park – Airport, der som navnet antyder ligger ved Esbjerg Lufthavn og helt ud til motorvejen. Dette kontorhus på 8.500 kvadratmeter er i dag udlejet til 15 virksomheder.

Esbjerg Business Park – Seaport får ligesom sin ”lillesøster” fælles faciliteter i form af kantine, reception, mødelokaler og rengøring, så lejerne ikke skal koncentrere sig om andet end driften af deres virksomheder.

Esbjerg Brygge rummer i forvejen to kontordomiciler, White House, der ejes af Claus Sørensen Ejendomme samt naboejendommen, der har PensionDanmark som ejer og Semco Maritime som sin største lejer.

Med opførelsen af Esbjerg Business Park – Seaport vil der være bygninger på over to tredjedele af byggefelterne på Esbjerg Brygge.

5E Byg har ikke egen håndværkerafdeling, og alle underentrepriser vil derfor blive sendt i udbud. Parterne har aftalt ikke at offentliggøre entreprisesummen.

Arkitektfirma Rudolf Lolk har i samarbejde med Friis & Moltke udarbejdet skitseforslag til domicilet.