Når Regionshospitalet Randers de kommende år skal udvides med den 22.000 kvadratmeter store tilbygning, Vita, forventes det, at blive Link Arkitektur og 5E Byg, der sammen med underrådgiverne Ingeniør’ne og Langebæk kommer til at stå for byggeriet.
Holdet har leveret et tilbud, der vurderes som det bedste i forholdet mellem pris og kvalitet i et netop afsluttet udbud. Den endelige kontrakt forventes underskrevet, når stand still perioden er udløbet.
Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.
– Jeg glæder mig meget til at følge byggeriet og se Vita blive vækket til live. Og så skal vi selvfølgelig fortsat arbejde for at få vekslet regionshospitalets tre- og fire-sengsstuer til enestuer, så patienterne i Randers får de samme faciliteter som regionens øvrige patienter, siger regionens formand for udvalg for bæredygtighed, teknologi og anlæg Henrik Gottlieb Hansen (S).
Vita skal, når udvidelsen står færdig, indeholde 20 operationsstuer, 48 opvågningspladser, 11 intensivsenge, syv fødestuer, 12 neonatalsenge og to sengeafsnit. Den samlede entreprise for byggeriet lyder på 745 millioner kroner.
– 5E Byg A/S er utroligt glade og stolte over at have modtaget tildelingen af opgaven. Et stærkt team med fremragende kompetencer står bag tilbuddet, og vi ser med stor entusiasme frem til det videre samarbejde og den fortsatte udvikling af projektet, siger Per Jørgensen administrerende direktør 5E Byg.
Byggeriet af Vita forudsætter nedrivning af to eksisterende bygninger. De første mursten forventes at blive revet ned i 2026. Vita forventes efter den nuværende hovedtidsplan at kunne ibrugtages i andet halvår 2033.
– Link Arkitektur er begejstrede og umådeligt stolte over tildelingen af opgaven. Vi glæder os til samarbejdet med Region Midtjyllands organisation om løsningen af det ambitiøse Vita-projekt, og til at fortsætte det dynamiske og stærke faglige samarbejde vi har haft i tilbudsteamet i dialogfasen til gavn for både patienter og personalet, siger Karina Lehm, segmentschef Link Arkitektur.
Regionsrådet i Region Midtjylland har bevilliget 14,5 millioner kroner til projektering af de to sengeafsnit, som efter planen også skal være en del af det nye byggeri. Den øvrige finansiering til sengeafsnittene udestår dog stadig.
– Vi har en stærk forhåbning om, at det kan lykkes at finde finansieringen til de to sengeafsnit, som forventeligt koster i alt 135 millioner kroner, i regeringens nye nationale anlægspulje til mere moderne sygehuse, siger Henrik Larsen, hospitalsdirektør på Regionshospitalet Randers.
– Vi har fortsat mange fire-sengsstuer, så hvis Regionshospitalet Randers skal kunne blive ved med at leve op til moderne standarder for patientbehandling, håber vi på en langsigtet renoverings- og udbygningsplan for hospitalet.