600 CLT-elementer til Uddannelsescenter Bispebjerg

Skou Gruppen er godt i gang med at opføre det nye Uddannelsescenter Bispebjerg i totalentreprise. For et par måneder siden begyndte tømrerne med at sætte de første beslag til de bærende trækonstruktioner i betondækket.

Skou Gruppen er godt i gang med at opføre det nye Uddannelsescenter Bispebjerg i totalentreprise for 58,5 millioner kroner.

For et par måneder siden begyndte tømrerne med at sætte de første beslag til de bærende trækonstruktioner i betondækket.

Om lidt er der rejsegilde, og om endnu en måneds tid vil det sidste CLT-element være på plads, skriver totalentreprenøren i en pressemeddelelse.

– Jeg er oprindelig tømrer, så det er bare enormt fedt at se vores egne folk gå og arbejde med montagen af CLT. Lige nu har vi 10 tømrere beskæftiget her, og de skal placere 600 CLT-elementer, udtaler Emil Vitus Jensen, som er Skou Gruppens projektleder.

– Vores egne tømrere har efterhånden stor erfaring med at arbejde med CLT-elementerne, som vi også brugte i et andet større byggeri på Frederiksborg Byskole, tilføjer han.

Nybyggeri med islæt af gamle traditioner

Uddannelsescenter Bispebjerg. Visualisering: BBP Arkitekter.
Uddannelsescenter Bispebjerg. Visualisering: BBP Arkitekter.

Det 2.450 kvadratmeter store Uddannelsescenter Bispebjerg bygges med det fredede Bispebjerg Hospital som nærmeste nabo.

Skou Gruppen har i samarbejde med BBP Arkitekter og de rådgivende ingeniører fra Dominia både kigget mod mere bæredygtige løsninger som CLT.

For at byggeriet hænger sammen med de historiske omgivelser, opfører man en skalmur i røde mursten uden om træskelettet. Og de røde mursten er genbrugssten fra den nedrevne kirkemur fra Bispebjerg Kirkegård. Murværket etableres med hydraulisk kalkmørtel, så det bliver muligt, at murstenene kan genbruges endnu engang ude i fremtiden.

Mens trækonstruktionen ude bliver skjult af murværket, kommer træ til at gå igen i uddannelsescentrets indretning, hvor der er synlige træribber i loftet, og hvor trækonstruktionen bliver synlig på væggene.

Farverne i indretningen har farvekunstner Malene Bach sammensat. Ifølhe Skou Gruppen får bygningens indre “et varmt og farverigt udtryk som en kontrast til det kliniske hospitalsmiljø”.

– CLT-elementerne males i lasurmaling, så træets strukturer bliver synligt inde. Desuden behandles træet med en brandhæmmende lakering efterfølgende, siger Emil Vitus Jensen.

Klar til rejsegilde i uge 25

Uddannelsescenter Bispebjerg. Visualisering: BBP Arkitekter.
Uddannelsescenter Bispebjerg. Visualisering: BBP Arkitekter.

Inden arbejdet med montage af CLT-elementerne kunne begynde, skulle der udgraves til en parkeringskælder og etableres en ny parkeringskælder under det nye uddannelsescenter.

Dette jord- og betonarbejde har været udfordret af det vådeste efterår og forår i mands minde, men nu skrider byggeriet rigtig godt fremad.

Så byggelederen forsikrer, at projektet er klar til det planlagte rejsegilde i uge 25.

– Vi når i hvert fald at få et par spær på plads, så der er noget at hænge krans og flag op i, siger Emil Vitus Jensen.

Uddannelsescenteret vil rumme et auditorium med plads til 200 personer, 12 undervisningslokaler og en “dagligstue” med plads til 100 personer samt et stort fællesareal.

Region Hovedstadens Center for Ejendomme står for opførelsen af det nye uddannelsescenter.