Her er de nominerede til Årets Skolebyggeri 2023

Fem projekter er nominerede til Nohrcons pris ”Årets skolebyggeri 2023”. Vinderen findes via en offentlig afstemning, som løber frem til den 26. juni.

En fagjury, nedsat af Nohrcon, har udvalgt fem vidt forskellige skolebyggerier. Ifølge kursus- og konferencevirksomheden giver de fem projekter et øjebliksbillede af den udvikling, dansk skolebyggeri har gennemgået de seneste par år.

Ifølge Nohrcon er en skole ikke længere bare en skole. Bygningerne fungerer som samlingssteder, og træ vinder i stigende grad indpas som byggemateriale, ligesom naturen indgår i læringsmiljøet.

– De nominerede til Årets skolebyggeri 2023 viser ganske enkelt, hvorfor dansk skolearkitektur er Danish Dynamite: Byggeri, der inspirerer ud over landets grænser, med brugercentrering, bæredygtige løsninger og integration i lokalsamfundet, udtaler nordisk driftschef i Nohrcon, Ida Kamp Holmstrøm.

Blandt de nominerede er Frederiksværk Skole, der er tegnet af Kjaer & Richter for Halsnæs Kommune.

– Fra ende til anden er Frederiksværk Skole et fantastisk byggeri: Der er plads til leg og læring samtidig med, at skolens kvadratmetre bliver brugt klogt. Ude- og indearealer er tænkt godt sammen, byggematerialerne er klimavenlige, og så er det et hus, som kan bruges af både store og små – også når klokken har ringet ud. Så på sin vis synes jeg allerede, at Halsnæs er en vinder ved, at vi fik bygget den nye skole, udtaler borgmester i Halsnæs Kommune, Steffen Jensen (S).

– Men det kunne da være fantastisk, hvis vi også vandt prisen for årets skolebyggeri, og derfor skal jeg gerne opfordre til, at man giver sin mening til kende ved at stemme på et af de fem nominerede projekter, lyder det fra borgmesteren.

Og den opfordring er hermed givet videre. Der kan stemmes via dette link.

Afstemningen løber til og med den 26. juni. Vinderen kåres i midten af august.

De fem nominerede til Årets Skolebyggeri 2023

De fem nominerede til Årets skolebyggeri er herunder listet op med et udpluk fra fagjuryens begrundelse.

Børne- og kulturhuset i Høje Taastrup

“Et spændende projekt der på fin vis forsøger at sammenbinde dagtilbud, skole, SFO og kulturaktiviteter.”

Den 9.100 kvadratmeter store skole i Høje-Taastrup har kostet 151 millioner kroner. Den er tegnet af Christensen & Co. Arkitekter i samarbejde med Kjaer & Richter Architects, Møller & Grønborg og Afry. Skolen er opført i totalentreprise af C.C. Contractor.

Frederiksborg byskole – ”Bakkefløjen” i Hillerød

”Et meget gennemtænkt byggeri, hvor der er tænkt på gode pædagogiske og didaktiske rammer.”

Den 2.200 kvadratmeter store skole er tegnet af Erik Arkitekter i samarbejde med Øllgaard Rådgivende Ingeniører og med Opland som landskabsarkitekt. Den er opført totalentreprise af Skou Gruppen for 43 millioner kroner.

Frederiksværk skole i Halsnæs Kommune

“Der er er skabt en rig variation af rumlige muligheder til de mange forskellige brugere. Gedigent materialevalg.”

Den 6.650 kvadratmeter store skole er tegnet af Kjaer & Richter i samarbejde med Sweco, mens 1:1 Landskab har stået for landskabsarkitekturen. C.C. Contractor har i totalentreprise bygget skolen, der havde et budget på 107 millioner kroner. Niras var bygherrerådgiver.

Skolecenter Jetsmark i Jammerbugt Kommune

“Komplet byggeri. Der er tænkt over både miljø, undervisningsmiljø, lokalsamfund, materialer”

Skolen til 157 millioner kroner er bygget af NCC i hovedentreprise. Den 8.500 kvadratmeter store skole i Pandrup er tegnet af Nordic Arkitekter med Norconsult som ingeniører og totalrådgiver og Ark-Plan som landskabsarkitekt. DK-2 Bygherrerådgivning var bygherrerådgivere.

UC Syd, Campus Kolding

“Markant arkitektonisk projekt der med sin udformning, materialer og detaljer fremstår som inviterende og levende.”

Det 9.000 kvadratmeter store skolebyggeri i fem etager er tegnet af Cubo Arkitekter med Hamiconsult som ingeniør og LYTT Architecture som landskabsarkitekt.

Skolen er opført i totalentreprise af C.C. Contractor for University College Syddanmark, der havde DK2 som bygherrerådgiver.