AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Byrådet i Aalborg skulle den 15. maj tage stilling til et ønske fra Aalborg Handelsskole om et nyt kommuneplantillæg for skolens ejendom på Langagervej 16. Skolen vil samle sine aktiviteter på færre lokationer og ønsker derfor at sælge ejendommen i Aalborg Øst.

Ifølge by- og landskabsrådmand Jan Nymark Thaysen (V) efterspørger mange af de unge studerende bylivet i midtbyen.

– Det er så det, handelsskolen nu prøver at efterleve ved at udvide de faciliteter, de har inde i Saxogade. Og i samme ombæring vil de gerne lave nogle parkeringsfaciliteter Ved Stranden, sagde han på byrådsmødet.

– For at det kan lade sig gøre, skal de have et provenue ved at få solgt de eksisterende lokaler ude på Langagervej, sagde han videre.

Ifølge Aalborg Kommune har Aalborg Handelsskole fundet en køber til den 11.500 kvadratmeter store ejendom, som blev sat til salg hos Nordicals sidste år.

Kommuneplantillægget forventes endelig vedtaget i september 2023. Derefter vil tillægget hurtigt blive fulgt op af en lokalplan, der skal bane vejen for omdannelse af ejendommen til kontorer.

– For der står allerede nogle købere, som meget gerne vil ind på grunden og begynde at lave noget, sagde Jan Nymark Thaysen på byrådsmødet.

Med kommuneplantillægget udvides ejendommens anvendelsesmuligheder til også at rumme kontor- og serviceerhverv. I forbindelse med en fordebat er der også blevet udtrykt ønske om mulighed for en dagligvarebutik i ejendommen, men det bliver der ikke mulighed for. En dagligvarebutik er nemlig på tegnebrættet et andet sted på Langagervej.

Handelsskolens ejendom på Langagervej 16 er offentligt vurderet til 76 millioner kroner, hvoraf værdien af den knap 26.300 kvadratmeter store grund udgør i underkanten af 6,6 millioner kroner.