Partnergruppen i Aart. Fra venstre: Torben Skovbjerg, Mads Nygaard, Anders Strange, Nanna Flintholm og Anders Tyrrestrup. Foto: PR.
Partnergruppen i Aart. Fra venstre: Torben Skovbjerg, Mads Nygaard, Anders Strange, Nanna Flintholm og Anders Tyrrestrup. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Arkitektvirksomheden Aart kom ud af 2022 med en omsætning på 239 millioner kroner, hvilket svarer til en stigning på 60 procent i forhold til året før, hvor omsætningen lød på 147 millioner kroner. Resultatet før skat faldt til gengæld og landede i 2022 på 5,6 millioner kroner mod godt 9 millioner kroner året før. Det skal blandt andet ses i lyset af, at 2022 har været et år præget af store investeringer, lyder det en pressemeddelelse fra tegnestuen med hovedkontor i Aarhus.

Torben Skovbjerg, medstifter og administrerende direktør i Aart, kan glæde sig over, at der er leveret positive resultater i alle datterselskaber.

– Jeg er både tilfreds med og stolt over, hvordan vi i samlet flok har trodset modvinden og leveret et positivt regnskab. Det er blevet hårdere at tjene penge, men resultatet afspejler, at vi i et år med både store investeringer og i et svært marked, har haft en relativt høj tilgang af nye projekter og kontrakter i både den offentlige og private sektor, udtaler Torben Skovbjerg, medstifter og administrerende direktør i Aart.

Årets hovedbegivenhed var opkøbet af arkitektvirksomheden Mangor & Nagel i april 2022, som i 2022 kom ud med et overskud på 4,5 millioner kroner efter skat, og som alene i dette regnskabsår har betydet et bidrag på cirka 50 millioner kroner i omsætning.

Et år med store investeringer

Årets resultat afspejler blandt andet, at regnskabsåret 2022 har været et år med flere store nyinvesteringer i Aart. Særligt opkøbet og den efterfølgende integration af Mangor & Nagel har krævet en ekstra indsats og økonomi. Samtidig er Aarts afdelinger i København, Oslo og Stockholm flyttet til nyere og større lokaler på bedre lokationer, oplyser tegnestuen.

– Vi har iværksat flere strategiske indsatser for at styrke vores organisation og rådgivningsydelser inden for den grønne omstilling. – blandt andet inden for LCA-beregninger og effektbaseret rådgivning – initiativer, som vi nu begynder at høste frugterne af, udtaler Torben Skovbjerg.

I starten af 2022 blev Aart Designers også en del af koncernen, og udgør nu et selvstændigt datterselskab i organisationen.

I løbet af 2023 vil Aart præsentere en ny udgave af forretningsstrategien “Redefining ArchitectureTM“, som ifølge tegnestuen skal udfolde mulighederne i den styrkede og samlede koncern.

– Med afsæt i 2022 og årets aktivitetsniveau og investeringer har vi et fornuftigt udgangspunkt for det kommende år, hvor vi er rustet til at imødekomme kundernes og samfundets krav inden for privat og offentligt byggeri i de skandinaviske velfærdssamfund, udtaler Torben Skovbjerg.

– Samtidig er det med en vis spænding, at vi ser ind i 2023, hvor vi forventer større usikkerhed på en række segmenter og markeder. Vi vil fokusere på at levere resultater på den korte bane, uden at miste troen på de langsigtede indsatser, og vi vil arbejde for at fastholde ambitionsniveauet inden for den grønne omstilling – også i et svært marked.

Aart tæller i dag cirka 320 medarbejdere fordelt på seks kontorer i København, Aarhus, Roskilde, Frederikssund, Oslo og Stockholm. Arkitektvirksomheden har mere end tre millioner kvadratmeter byggeri under udvikling.