ABC Pavilloner sælger allerede energistationer til deres salgsmoduler, og nu udvider virksomheden deres tilbud til også at omfatte udlejning af energistationer til deres udlejningsmoduler. Det skriver Modulvirksomheden i en pressemeddelelse.

Modulerne udlejes typisk til blandt andet daginstitutioner, kontorer og skoler.

– Ved at tilbyde muligheden for at leje en energistation sammen med vores udlejningsmoduler giver vi vores kunder en fleksibel opvarmningsløsning, der samtidig er energibesparende, udtaler autoriseret VVS-installatør hos ABC Pavilloner Michael Jensen.

– Vi kan som udgangspunkt levere energistationer til moduler på op mod 300 kvadratmeter. Men skulle der nu opstå et behov for en varmepumpe til et større modul, kan vi også levere det.

Energistationen fra ABC Pavilloner er en særskilt boks, som monteres ved siden af modulbyggeriet. På den måde sparer man et teknikrum og dermed værdifulde kvadratmeter inde i modulbyggeriet, understreger modulvirksomheden.

Energistationen indeholder en varmepumpe, som udnytter varmeenergien fra luften til at opvarme selve bygningen og vand til bygningen. Varmepumperne i ABC Pavilloners energistationer er såkaldte luft-til-vand-varmepumper, der kan anvendes hele året rundt.

Ifølge ABC Pavilloner er en energistation især relevant til de moduler, hvor der ikke er andre muligheder for opvarmning end via strøm. Det gælder eksempelvis områder, hvor man ikke kan tilsluttes et fjernvarmenet, eller hvor en midlertidig tilslutning til fjernvarmenettet vil være økonomisk ufordelagtig og dermed en tabt udgift.

– Når man sammenligner energiforbruget ved en energistation med eksempelvis fjernvarme og naturgas, vil det i de fleste tilfælde være mere energieffektivt at vælge en varmepumpe. Samtidig kigger mange af vores udlejningskunder ind i, hvordan de i højere grad kan reducere deres CO2-udledning, hvilket en energistation kan bidrage til, lyder det fra Michael Jensen.