Administrerende direktør i AG Gruppen, Robin Feddern.
Administrerende direktør i AG Gruppen, Robin Feddern.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

AG Gruppen havde i 2022 en omsætning på 1,27 milliarder kroner mod 592 millioner kroner i 2021, og resultatet før skat landede på 160 millioner kroner mod 134 millioner kroner i 2021. Efter skat lød overskuddet i 2022 på 145 millioner kroner mod 104 millioner kroner i 2021.

– 2022 var på mange måder et udfordrende år for vores branche, udtaler AG Gruppens administrerende direktør, Robin Feddern, i en pressemeddelelse i forbindelse med offentliggørelsen af årsrapporten.

– Usikkerhed omkring krigen i Ukraine, materialemangel, inflation og renteuro forplantede sig i transaktionsmarkedet i løbet af året. Særligt i andet halvår stod transaktionerne i stampe, og et enkelt af vores påtænkte salg måtte afvente et mere roligt marked.

– Netop derfor ser vi med stor tilfredshed på vores strategiske beslutning om i højere grad at opbygge en portefølje sammen med vores gode samarbejdspartnere. Vi vil også fremover fokusere på både at sælge projekter og bygge til egne bøger med henblik på et salg, når markedet er optimalt. Vi har en klar ambition om at være blandt de bedste i branchen, både til at udvikle og bygge – men også til at drive ejendomme i egen portefølje, fortsætter Robin Feddern.

Vicedirektør Bjarke Windeløv Graae roser specifikt AG Gruppens medarbejdere for årets indsats.

– Det er klart, at den mængde usikkerhed og udfordringer, som markedet har været ramt af i 2022, er en stresstest for en virksomhed som vores. Men vi har med stolthed set en samlet medarbejderskare, som har taget udfordringerne på sig og opfundet nye niveauer af kreativitet og vilje i bestræbelserne på at lykkes.

Ved udgangen af 2022 udgjorde koncernens egenkapital 443 millioner kroner mod 333 millioner kroner året før. Balancesummen lød ved udgangen af 2022 på 1,28 milliarder kroner mod 1,15 milliarder kroner året før.

– Hos AG Gruppen er vi meget tilfredse med årets resultat og føler os stærkt rustet til tiden, der kommer. Vores likviditet er god og pipelinen ser fornuftig ud, slutter Robin Feddern, som ejer koncernen sammen med kompagnonen Bjarke Windeløv Graae.

AG Gruppen har hovedkontor i Odense samt afdelinger i Aarhus og København. Koncernen udvikler projekter i hele landet, men de fleste projekter udvikles i hovedstadsområdet.

AG Gruppen har i 2022 udvidet samarbejde med Lægernes Pension med et boligprojekt i Ballerup, så samarbejdet nu omfatter 377 boliger. Desuden har AG Gruppen udvidet koncernens joint venture med Alma Property Partners med igangsættelsen af 200 boliger i Albertslund.

Koncernen forventer i 2023 en omsætning på niveau med 2022.