I september kunne AGF præsentere en årsrapport med et overskud på 11 millioner kroner på baggrund af en omsætning på 189 millioner kroner. Det var fjerde år i træk med sorte tal på bundlinjen for fodboldklubben, der har store ambitioner.
Pengene skal dog ikke blot hældes i nye spillere til Superligaholdet. Således gør klubben klar til at investere i udvikling af unge fodboldspillere med blandt andet et nyt talentakademi i tilknytning til det eksisterende klubhus i Viby.
På en knap 6.700 kvadratmeter stor grund, som klubben selv ejer, skal der efter planen opføres en bygning i to etager med både boliger samt højteknologiske trænings- og testfaciliteter, omklædningsrum, kontor og mødefaciliter, undervisningsfaciliteter med skolestue og auditorie samt et køkken og en fællesstue.
Projektet kræver dog både en ny lokalplan og et kommuneplantillæg, da området i den gældende kommuneplan er udlagt til rekreative formål i form af idrætsanlæg med mulighed for én bolig. På et byrådsmøde den 24. oktober skulle politikerne i Aarhus beslutte, om lokalplanforslaget skulle sendes i offentlig høring.
– Vi har her at gøre med en sag, der har været igennem nogle omfattende justeringer efter den forhøring, der har været lavet. Den handler også om fodbold. Den handler også om, om Aarhus skal være et sted, hvor man gør noget for at udvikle fodboldtalenter, ligesom de gør i Herning, sagde medlem af Teknisk Udvalg, Jesper Kjeldsen (S).
Knap så positiv over for projektet var Enhedslisten de Rød-Grønnes byrådsgruppe. Medlem af Teknisk Udvalg, Solveig Munk (EL), tilkendegav, at man burde lytte til indsigelser fra naboerne i området.
– Endvidere mangler vi ikke den boligtype, som lokalplanen vil opføre. Tværtimod har vi alt for mange ungdomsboliger. Også i umiddelbar nærhed af AGFs træningsanlæg findes der masser af ungdomsboliger, sagde Solveig Munk.
Hun pegede videre på, at der til gengæld er stor mangel på grønne områder, og derfor skal rekreative arealer ikke anvendes til boligbyggeri. Den påstand havde magistratsmedlem Henrik Arens fra Nye Borgerlige dog ikke andet end hovedrysten til overs for.
LÆS OGSÅ: Nyt stadion i Aarhus: Her er planerne
– Det er, hvis jeg skal være helt ærlig, lidt en fesen græsplæne ved siden af p-pladsen. Hvis det er rekreativt, så er midterrabatten på Marselis Boulevard også meget rekreativ, fordi den er også grøn, sagde han og indrømmede, at han måske er farvet af at være AGF-fan.
Et flertal af politikerne besluttede at sende lokalplanforslaget i offentlig høring. Forslaget giver mulighed for at bygge i alt 2.000 kvadratmeter, hvoraf maksimalt 1.000 kvadratmeter må indrettes til højst 20 boliger.
Planen giver således mulighed for at bygge et såkaldt High Performance Center med plads til 38 ungdomsspillere på i alt 19 tomandsværelser samt en trænerlejlighed.
Oprindeligt var AGFs plan at etablere en bebyggelse til 60 boliger. Der indkom dog 28 høringssvar, der primært handlede om trafik-, parkerings- og støjforhold, samt at der ikke bør gives mulighed for boliger i området. Projektet er efterfølgende blevet ændret.
High Performance Centeret er udformet, så bygningens arkitektur mimer det eksisterende klubhus og rent facademæssigt mod nord set fra Terp Skovvej bliver en gentagelse af denne bygning.
Nybyggeriet sammenbygges med klubhuset, så bygningerne vil fremstå som et samlet bygningsanlæg. Ligesom det eksisterende klubhus beklædes den nye bygning med gule teglsten, sort tagpap og med sorte aluminiumsbeklædte sternkanter, fremgår det af lokalplanforslaget.