Som kreativ konsulent får Morten Schmidt i en ny rolle det kreative ansvar for Bricks udviklingsprojekter. Foto: PR.
Som kreativ konsulent får Morten Schmidt i en ny rolle det kreative ansvar for Bricks udviklingsprojekter. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Morten Schmidt og Bricks har i en årrække samarbejdet omkring flere forskellige fælles projekter.

Nu bliver samarbejdet vekslet til et parløb, hvor Morten Schmidt i en ny rolle som kreativ konsulent får det kreative ansvar for Bricks udviklingsprojekter.

Det oplyser den aarhusianske projektudvikler i en pressemeddelelse.

Morten Schmidt har også været involveret i forarbejdet til den kommende udviklingsplan for Pier 3, og det bliver da også Pier 3 og samarbejdet med resten af holdet omkring udviklingsplanen, der får Mortens primære fokus.

– Med Morten har vi fået tilknyttet en af Danmarks førende arkitekter og et kreativt fyrtårn, inden for arkitektur, byplanlægning og design. En bedre medspiller kunne vi ikke ønske os, når vi i den kommende tid skal arbejde med udviklingsplanen for Pier 3, udtaler direktør, indehaver og stifter af Bricks, Martin Busk.

I 1986 var Morten Schmidt med til at stifte Schmidt Hammer Lassen Architects. Foruden en lang række internationale og prisvindende projekter er Morten Schmidt ifølge Bricks særlig kendt for sit arbejde med Dokk1,  ARoS Kunstmuseum og i øjeblikket Aros ”Next Level”-projekt.

– Alle, der kender Morten Schmidt ved, at han – med en særlig fantasifuld dygtighed – forstår at samarbejde med flere interessenter og rådgive både kundegrupper og offentligheden som led i de ofte komplekse designudviklingsprocesser. Derfor er han også et perfekt supplement til resten af vores rådgiverteam på Pier 3.

Morten Schmidt har fungeret som ledende designarkitekt i en lang række offentlige arkitekturprojekter. Ifølge Bricks har han stor erfaring med løsning af komplekse opgaver, og han kommer til at indtage en aktiv og ledende rolle på vegne af Bricks i det videre arbejde med Pier 3.

– Det er nu, vi skal omsætte de store visioner for Pier 3 til konkrete ideer og forslag. Det er en opgave, som vi alle har set frem til, og som vi glæder os til. Det er nu, vi kommer til at vise, at vi ikke kun vil gøre os umage, men også at vi har talent, evner og kreativitet til at skabe en bydel, som indfrier de mange visioner for området, udtaler Morten Schmidt.

Udviklingen af den nye bydel er i sin helt spæde fase, så det er begrænset, hvad der kan siges om planerne. Men noget ligger fast. Der skal efter planen bygges mellem mellem 140.000 og 180.000 etagemeter.

– Vi kommer til at tænke i helt nye baner, og vi skal tænke bæredygtighed – også social bæredygtighed og nye boformer – ind i en bydel, som skal samle mange, forskellige generationer, udtaler han.