Der vil blive afholdt en arkitektkonkurrence om udvidelsen af Nexts campusområde på Nørrebro i København. Foto: PR.
Der vil blive afholdt en arkitektkonkurrence om udvidelsen af Nexts campusområde på Nørrebro i København. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Next Uddannelse København har modtaget en bevilling på 125 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden. Pengene skal bruges til at udvide skolens campusområde på Nørrebro i København. Det skriver uddannelsesinstitutionen i en pressemeddelelse.

Inden længe kan byggeriet af et 6.000 kvadratmeter stort praksisakademi dermed gå i gang.

Akademiet skal samle unge på tværs af erhvervsuddannelser. Det kan for eksempel være frisørelever, tømrerelever samt elever på skolens eux-uddannelser, der er en kombination af erhvervsuddannelser og en gymnasial eksamen, skriver Next.

– Donationen til det nye praksisakademi skal forhåbentlig bidrage til at gøre det mere attraktivt at tage en erhvervsuddannelse ved at tilbyde rammer, der understøtter høj faglighed, viden i bred forstand og ikke mindst fællesskab mellem unge, udtaler Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, formand for A.P. Møller Fonden.

LÆS OGSÅ: NØRREBRO STATION SKAL HAVE LØFT FOR 75 MILLIONER

Kun 13 procent af en årgang i hovedstaden søger ind på en erhvervsuddannelse, og det håber Next, at man kan ændre på.

– Praksisakademiet bliver et flagskib på Nørrebro, hvor vi har vendt den traditionelle erhvervsskole på hovedet for at skabe rammer, som bedre kan understøtte eksperimenterende læringskulturer og give eleverne på tværs af uddannelser mulighed for eksempelvis at lære mere om fremtidens teknologi og bæredygtighed, udtaler administrerende direktør på Next, Ole Heinager.

I den kommende tid vil der blive afholdt en arkitektkonkurrence for byggeriet af praksisakademiet. Her vil elever, lærere og eksperter blive inddraget, skriver Next.

Byggeriet påbegyndes snarest muligt og kan stå klar i slutningen af 2027, oplyser uddannelsesinstitutionen.