Atombunker i Odense er allerede solgt

Det vakte opsigt, da Nordicals Odense satte en atombunker på Sejerskovvej til salg i sidste uge. Et datterselskab til Thornico køber bunkeren.

Nordicals skal formidle salget af en atombunker på Sejerskovvej i Odense. Foto: Nordicals Odense.
Nordicals skal formidle salget af en atombunker på Sejerskovvej i Odense. Foto: Nordicals Odense.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Nordicals Odense annoncerede i sidste uge, at de skulle formidle salget af en 527 kvadratmeter stor atombunker på Sejerskovvej 17B i Odense. Efter massiv interesse er køber nu fundet, og papirerne er underskrevet.

Det skriver erhvervsmæglerfirmaet i en pressemeddelelse.

– Der har været overvældende stor interesse for bunkeren på Sejerskovvej. Interessen er kommet fra potentielle købere i hele Danmark og virksomheder med afdelinger udenfor landets grænser. Det understreger selvfølgelig, at vi har haft med en unik ejendom at gøre, der har talt ind i nogle af de aktuelle tendenser, vi ser i samfundet, fortæller partner hos Nordicals Odense, Jens Mårtensen.

Allerede få dage efter sagen gik i markedet blev der indgået en aftale mellem køber og sælger. Køber er selskabet Apocalypse Now ApS, der er et datterselskab til Thornico. Thornico er et familiejet konglomerat, der har erhvervsmanden, Christian Stadil, som ejer og direktør.

Jens Mårtensen, partner hos Nordicals Odense, beretter om en effektiv og professionel proces fra alle parter.

– Med den store interesse blev det også udslagsgivende, at køber var klar til at agere hurtigt og har et professionelt setup, der gjorde det muligt at gennemføre handlen på kort tid.

Bunkeren var i brug under Cubakrisen

Bunkeren ligger på en 1.485 kvadratmeter stor grund og har 36 rum under jorden. Frem til 2003 indgik bunkeren i beredskabet som mulig kommandocentral, og nåede at blive brugt to gange – blandt andet under Cubakrisen.

Bunkeren er godkendt til lager og har tidligere været brugt til at opbevare servere under jorden. Den var udbudt til 3 millioner kroner.

Sælger af bunkeren er, anpartsselskabet Bunker IT, der har haft ejendommen udlejet til IT-virksomheden, IT-Hotellet, der har brugt bunkeren til at opbevare servere under jorden.