Gammel bankbygning på Jægergårdsgade er blevet til boliger

Grunden husede tidligere en bygning, der oprindeligt blev opført til Aarhus Privatbank. Nu ligger der 11 svanemærkede lejeboliger samt to erhvervslejemål.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Gennem halvandet år har byggeriet af 11 nye boliger og et par erhvervslejemål på Jægergårdsgade været i gang, og nu står boligerne klar til indflytning. De nye lejeboliger er certificeret med Svanemærket, oplyser Velliv, PensionDanmark og DEAS Asset Management i en pressemeddelelse.

– Det er en fornøjelse at se Jægergårdsgade åbne dørene for nye beboere og erhvervsdrivende. Svanemærket stiller en række strenge krav til både materialer, kvalitetssikring og dokumentation. På den måde er man som beboer sikker på, at man flytter ind i en sund og mindre miljøbelastende bolig, udtaler Marius Møller, der er direktør for ejendomme i PensionDanmark, i meddelelsen.

På grunden lå tidligere en bygning, der var opført som udvidelse af hedengangne Aarhus Privatbank i 1918. Den gamle bygninger er nu erstattet af 180 kvadratmeter erhverv og 734 kvadratmeter lejeboliger med altaner og fælles tagterrasse. Samlet set cirka 1.040 kvadratmeter.

Der er Velliv og PensionDanmark, der ejer ejendommen. DEAS Asset Management har udviklet ejendomsprojektet, mens DEAS har været bygherrerådgiver og projektleder, og Enemærke & Petersen har været hovedentreprenør.

– Vi tror på, at certificeringen med Svanemærket er med til at skabe nogle attraktive boliger at bo og opholde sig i og gode afkast til vores kunder, udtaler Solveig Rannje, ejendomsdirektør i Velliv.

Ejendommen er blandt andet udstyret med egenproduktion af el via højeffektive solceller. Altaner og tre-lags energiruder med solglas sikrer solafskærmning og gavner indeklimaet.

Samtidig er de mest energieffektive hårde hvidevarer og vandbesparende armaturer valgt. Og så er der lagt stor vægt på gode udearealer med etableringen af en stor fælles tagterrasse på 4. sal.

– Hvis man vil fremme ansvarligheden i boligerne, handler det ikke mindst om at få styr på forbruget af varme, vand, el og byggematerialer – og om at sikre en høj kvalitet – og det giver en certificeringsordning som Svanemærket et godt fælles sprog for, udtaler projektleder Carsten Bjørnkjær fra DEAS.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling