Boligejere klar til at reducere klimaaftryk

Ny undersøgelse viser, at 70 procent af landets boligejere føler et medansvar for den grønne omstilling og derfor vil bidrage til at reducere klimaaftrykket.

Ifølge en ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for Nybolig, føler flertallet af danske boligejere føler sig forpligtet til at reducere deres klimaaftryk. Det skriver ejendomsmæglerkæden i en pressemeddelelse.

Hele 70,3 procent svarer, at de enten i nogen grad, i høj grad eller i meget høj grad føler sig forpligtet til at bidrage til at reducere deres klimaaftryk i verden. Omvendt føler 16,8 procent sig forpligtet i lav grad, mens 8,5 procent slet ikke føler en forpligtelse. 4,4 procent svarer ved ikke.

– Det giver håb for den grønne omstilling i Danmark, at hele 7 af 10 boligejere føler sig forpligtet til at reducere deres klimaaftryk. Det er samtidig fornuftigt, at holdningen er så udbredt, idet klimaoptimering af boligen både er en fordel for klimaet og samtidig kan føre til en værdiforøgelse af boligen, siger administrerende direktør i Nybolig, Peter J. Mattsen, i meddelelsen.

Klimadagsordenen og den grønne omstilling er særligt aktuel i disse dage, hvor klimatopmødet COP26 afholdes i skotske Glasgow.

Og boligmassen rummer enorme muligheder, påpeger Peter J. Mattsen.

– Der er et stor reduktionspotentiale i boligmassen. Hvis vi for alvor skal rykke på den grønne omstilling, er det afgørende, at boligejerne tager ansvar, og det ser vi, at de ønsker. En del af omstillingen ligger i lovgivning og politiske tiltag på området, men ændringerne starter ude i den enkelte bolig, siger Peter J. Mattsen.

Varmeinstallation, isolering, solenergi, vinduer og belysninger er blandt de oplagte dele af boligen, man kan se nærmere på, når boligen skal klimaoptimeres, skriver Nybolig.

Sådan svarer danske boligejere i Epinion-undersøgelsen foretaget for Nybolig:

I hvilken grad føler du dig særligt forpligtet til at bidrage til at reducere dit klimaaftryk?

Andel
I meget høj grad 5,6 procent
I høj grad 20,9 procent
I nogen grad 43,8 procent
I lav grad 16,8 procent
Slet ikke 8,5 procent
Ved ikke 4,4 procent