Administrerende direktør fra Boligkontoret Danmark Michael Demsitz og administrerende direktør Nicolai Overgaard fra Rørbæk og Møller Arkitekter trykker hånd efter underskrift af den ene af delaftalerne for det vestlige Danmark. Foto: Rikke Bremsøe Kristjansen, Boligkontoret Danmark.
Administrerende direktør fra Boligkontoret Danmark Michael Demsitz og administrerende direktør Nicolai Overgaard fra Rørbæk og Møller Arkitekter trykker hånd efter underskrift af den ene af delaftalerne for det vestlige Danmark. Foto: Rikke Bremsøe Kristjansen, Boligkontoret Danmark.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Med en hidtidig vækst i antallet af byggesager giver en rammeaftale for totalrådgivning god mening i Boligkontoret Danmark, der i 2021 havde igangværende byggesager med en anlægssum for i alt 6,6 milliarder kroner, hvilket var 28 procent højere end både 2019 og 2020.

– Med de mange byggeprojekter og renoveringer, vi fortsat står over for, kan vi med denne rammeaftale skabe et solidt udgangspunkt for at komme mere trygt igennem byggeprocesserne til gavn for nuværende såvel som kommende beboere i den almene sektor, udtaler administrerende direktør i Boligkontoret Danmark Michael Demsitz, i en pressemeddelelse.

Rammeaftalen for totalrådgivning er baseret på samme model, som den rammeaftale Boligkontoret Danmark indgik sidste år: en todelt rammeaftale, der dækker det østlige Danmark (Sjælland og øerne) og det vestlige Danmark (Fyn og Jylland).

Samtidig har rammeaftalen en dybde, så den kan rumme både små og store bygge- og renoveringssager med høj og lav kompleksitet blandt de mere end 50 boligorganisationer, som Boligkontoret Danmark administrerer, fremgår det af pressemeddelelsen.

– Vi kan drosle den ned til at indgå i en vinduesudskiftning eller skalere den op til at dække en stor helhedsplan støttet af Landsbyggefonden, siger byggechef i Boligkontoret Danmark Torben Hangaard i meddelelsen.

Advokatfirmaet Pind og Partnere har bistået Boligkontoret Danmark med tilrettelæggelsen af rammeudbuddet.

De vindende firmaer er udvalgt på baggrund af en kombination af pris og kompetencer, og kendskab til både nybyggeri og renovering i den almene sektor har været et krav.

For at anvende rammeaftalen vil virksomhederne indgå i minikonkurrencer for at vinde kontrakten på den enkelte totalrådgivningsopgave. Den vindende rådgivningsvirksomhed vil herefter indgå en kontrakt på to år, med mulighed for yderligere to års forlængelse til en samlet varighed på fire år.

De vindende virksomheder er følgende:

Vest

• Cowi i samarbejde med Arkitema
• Konsortiet P+P Arkitekter, TNT Arkitekter og H+ Arkitekter i samarbejde med Niras, Dansk Energi Management samt Terra Nova Landskabsarkitekter
• Rum Arkitekter i samarbejde med Domus Arkitekter, Labland Architects, Moe samt Danakon
• Rørbæk & Møller Arkitekter i samarbejde med WSP Danmark, Zeni Arkitekter, Frandsen & Søndergaard, Opland Landskabsarkitekter samt Harrebek Arkitekter
• Sweco Danmark

Øst

• AI Arkitekter & Ingeniører
• Domus Arkitekter i samarbejde Rum Arkitekter, Danakorn, Moe og Schul Landskabsarkitekter
• Pålsson i samarbejde med Atra Arkitekter, Holmsgaard, Lytt Architecture og Rubow Arkitekter
• Konsortiet TNT Arkitekter og H+ Arkitekter i samarbejde med Dansk Energi Management, AFRY, Thing Brandt Landskab samt Kullegaard
• Sweco Danmark

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling