Boligselskab vil bygge for 82 millioner i Holstebro

Boligselskab står bag projekt, der i alt omfatter 48 boliger, der skal bygges i op til fire etager i udviklingsområde midt i Holstebro.

Politikerne i byrådet i Holstebro skal den 11. november tage stilling til økonomien i et stort boligprojekt på Slagterigrunden.

Her vil Boligselskabet Holstebro bygge 28 almene ungdomsboliger samt 20 almene familieboliger med et samlet boligareal på 3.480 kvadratmeter.

Ungdomsboligerne vil blive opført som torums boliger med en gennemsnitlig størrelse på 50 kvadratmeter, og familieboligerne vil blive opført som tre- og fire-rums boliger med en gennemsnitlig størrelse på 104 kvadratmeter.

Ungdomsboligerne får en forventet gennemsnitlige husleje på 4.250 kr. eksklusive forbrug.

For tre-rums familieboligerne er den foreløbige husleje budgetteret til 968 kroner per kvadratmeter årligt, svarende til en månedlig husleje på cirka 7.350 kroner eksklusive forbrug.

For fire-rums familieboligerne er den foreløbige husleje budgetteret til 953 kroner per kvadratmeter årligt, svarende til en månedlig husleje på cirka 8.740 kroner eksklusive forbrug.

Projektet opføres som et etagebyggeri med opgange i tre-fire etager på en 4.645 kvadratmeter stor grund i området, hvor Danish Crown havde sit slagteri, der lukkede i henholdsvis 2010 og 2014. Lokalplanen for projektet blev godkendt i oktober 2021.

“Facader skal opføres i tegl og skal tilpasses områdets fremtidige høje arkitektoniske kvalitet og udtryk”, fremgår det af lokalplanen, hvor den maksimale byggehøjde fastsættes til fem etager og 18 meter.

Projektet løber op i knap 82 millioner kroner, hvoraf entrepriseudgifterne ventes at udgøre godt 57 millioner kroner. Derudover er der omkostninger for knap 13 millioner kroner samt udgifter til grundkøb for godt 11 millioner kroner.

I alt strækker Slagterigrunden i Holstebro sig over et areal på 90.000 kvadratmeter med en central beliggenhed ved banegården midt i byen. Fuldt udviklet forventes den nye bydel på grunden at omfatte 175 boliger, 300 ungdomsboliger og 13.000 kvadratmeter omdannede slagteribygninger til kultur, talentudvikling og iværksætteri.

Der foreligger ikke nogen visualisering af projektet.