Boligudbuddet stiger og giver ro på markedet

Boligudbuddet er netop nået over de 40.000 boliger til salg, og det skaber ro på et boligmarked, hvor der sidste år blev solgt 273 boliger om dagen i gennemsnit.

De seneste femten måneder har boligmarkedet sat den ene rekord efter den anden, hvor det laveste udbud nogensinde blev nået under corona-nedlukningen. Men spørger man Nyboligs 220 forretninger, om det er flere rekorder i sigte for resten af året, er svaret nej. Det skriver mæglerkæden i en pressemeddelelse. Boligudbuddet stiger og bevæger sig langt væk fra bundrekorden. Der er nu 40.000 boliger til salg. Det viser de seneste tal fra Boligsiden.

– I takt med at samfundet har genåbnet sig og vi igen er begyndt at kunne mødes til fest, ikke mindst under det aktuelle europamesterskab i fodbold, hvor Danmark klarer sig godt, ser vi samtidig, at festen på boligmarkedet er ved at løje af, udtaler Peter J. Mattsen, der er administrerende direktør i Nybolig, i meddelelsen.

Han peger både på en for sæsonen lav vilje til at handle bolig, samtidig med at færre end normalt sætter til salg.

– Vi har nok nået et mæthedspunkt oven på et vanvittigt år, hvor der sidste år blev solgt over 100.000 boliger eller 273 om dagen, og derfor vil vi sandsynligvis se, at boligudbuddet vil stige yderligere resten af året, siger Peter J. Mattsen.

Det stigende boligudbud bør være en god nyhed for både mæglere og købere på, vurderer mæglerdirektøren.

– Ovenpå et så hektisk år er der mange, der har brug for at lige at puste ud, og de, som er på markedet for at finde en ny bolig nu, får lidt mere ro på boligsøgningen, så de får tid til at træffe en vigtig beslutning uden at forhaste sig, siger Peter J. Mattsen.