Botilbud i Vejle skal renoveres for 76 millioner

Vejle Kommune har fået tilsagn fra fra Social-, Bolig- og Ældreministeriet om midler til renovering af botilbuddet Tinghøj i Egtved.

Vejle Kommune har fået tilsagn om et lån fra Social-, Bolig- og Ældreministeriet til en omfattende og tiltrængt renovering af botilbuddet på Tinghøj i Egtved.

Tilsagnet lyder på 41 millioner kroner for 2025 og 34,6 millioner kroner for 2026, og lånet er givet fra lånepuljen til udvidelse af botilbudskapaciteten på socialområdet.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

– Vi er rigtig glade for Social-, Bolig- og Ældreministeriets tilsagn. Det giver os mulighed for at renovere vores botilbud på Tinghøj til stor glæde for de mange beboere og personalet derude, fortæller borgmester i Vejle Kommune Jens Ejner Christensen (V).

Tinghøj er et botilbud til voksne, der har sindslidelser, og som har brug for støtte døgnet rundt. Botilbuddet har 35 lejligheder fordelt på fem boenheder. De enkelte lejligheder har et-to værelser.

Derudover er der et stort udendørs areal med haveområder med terrasser, grønne områder, værksteder og meget andet.

– Det er en rigtig god nyhed for vores botilbud på Tinghøj. Med tilsagnet om, at vi kan låne det fulde beløb, vi har søgt, kan vi forbedre faciliteterne og sikre en højere livskvalitet for de mennesker, der bor her, og bedre arbejdsforhold for medarbejderne, fortæller formand for Voksenudvalget i Vejle Kommune Lone Myrhøj (SF).

Renoveringen af Tinghøj forventes afsluttet inden udgangen af 2026.