Bravida vinder stor Facility Management-aftale i FN Byen

Bravida vinder Facility Management-aftale i FN Byen. Aftalen til 45 millioner kroner omfatter den 45.000 kvadratmeter store ejendom i København.

Udenrigsministeriet har på vegne af FN valgt Bravida som partner på FN Byens Hard Facility Management-aftale på deres 45.000 kvadratmeter store ejendom i København for de næste 5 år.

Den samlede kontraktsum beløber sig til 45 millioner kroner. Det skriver Bravida i en pressemeddelelse.

Med aftalen har Bravida fået ansvaret for at sikre vedligehold af FN Byen med fokus på energioptimering og mere bæredygtige løsninger. Facility Management-aftalen omhandler indvendigt og udvendigt bygningsvedligehold, arealpleje og vintertjeneste samt vedligehold af tekniske anlæg og installationer, skriver Bravida.

– I Bravida er vi meget stolte over at få vist tillid til at være FN Byens partner i drift og vedligehold af deres ejendom i denne Facility Management-aftale. Aftalen understøtter Bravidas positionering, som Technical Facility Management-leverandør, og vi er glade for at flere og flere kunder vælger rene Hard FM-aftaler og de fordele som det giver, med en stærk partner på det tekniske område, udtaler Christian Gaardboe Carlsen, Regionsdirektør FM og Energi.

Bravida vil beskæftige en fast tilknyttet Technical Facility Manager samt to teknikere. Desuden forventer Bravida, at aftalen set over et år vil beskæftige yderligere 10 teknikere til udførelse af serviceeftersyn, lovpligtige eftersyn samt reparations- og optimeringsopgaver.

LÆS OGSÅ: BRAVIDA KØBER EL- OG VVS-VIRKSOMHED

– Bravida har budt ind med en organisering, der sikrer hurtig og effektiv tilrettelæggelse af opgaven samt en høj grad af egen leverance, der sikrer høj oppetid på de tekniske installationer. Vi ser frem til et konstruktivt samarbejde, udtaler Lars Finn Poulsen, chefkonsulent Udenrigsministeriet.

Aftalen trådte i kraft den 1. maj 2023 og er gældende til og med den 30. april 2028.

FN Byen i København består af to campusser og 11 forskellige FN-agenturer. Campus 1 åbnede i 2013 og huser 1.600 ansatte. Vedvarende energi spiller en vigtig rolle i at drive Campus 1. FN Byens tag består af 1.400 solpaneler, som er spredt over hele taget samt siderne af bygningen. De hvide paneler er lavet af genanvendelige, plantebaserede materialer, der reflekterer sollyset og reducerer temperaturen inde i bygningen.

Campus 2 er Unicefs forsynings- og logistikhovedkvarter, som huser 400 ansatte. Verdenslageret har en samlet lagerkapacitet på 36.000 paller og 850 forskellige nødhjælpsprodukter og er det største humanitære lager i verden.

FN Byen er designet af 3XN i samarbejde med WSP Danmark (dengang Orbicon). Byggeprojektet blev opført over to etaper i totalentreprise af Pihl & Søn.