Byggeri af konkursramt botilbud ved Odense sættes i gang igen

Byggeriet af et botilbud til borgere med autisme i Fangel ved Odense er atter i gang efter en pause i kølvandet på Dansk Boligbygs konkurs.

Odense Kommune står bag botilbuddet til borgere med autisme. Det opføres på Kelsbjergvej 11 i Fangel, og der bliver plads til 35 beboere og 40 i dagtilbud.

Byggeriet bliver efter planen afleveret midt i december og er klar til indflytning i begyndelsen af 2025.

Byggeriet gik i februar i stå på grund af totalentreprenøren Dansk Boligbygs konkurs, men nu har Odense Kommune indgået aftaler med de fagentreprenører, som tidligere var på projektet, dog er anlægsentreprenøren skiftet ud med Marius Pedersen.

Det bliver CW Arkitekter, som skal stå for byggeledelse og koordinering af arbejdsmiljø på institutionen, som efter planen bliver afleveret midt i december.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

– Byggearbejderne rykkede mandag ind på pladsen, og jeg glæder mig til at se et færdigt byggeri sidst på året, for pladserne er stærkt efterspurgt af både mennesker med autisme og deres pårørende. Tilbuddet er afgørende for at give mennesker med autisme de bedste forudsætninger for et godt liv, og de fortjener en stabil hverdag i trygge rammer, siger by- og kulturrådmand Søren Windell (K).

Læs også: Projekt med 440 boliger i Odense rykker nærmere

Det nye byggeri, med et samlet areal på 4.100 kvadratmeter og en grund på 27.000 kvadratmeter.

Siden Dansk Boligbyg gik konkurs i slutningen af februar, har Odense Kommune sammen med kurator søgt at finde en løsning for at få byggeriet færdigt, og det lykkedes med 15 underentreprenører.

De øvrige rådgivere på byggeriet bliver RUM og Green Sustainable Landscape, som også var henholdsvis arkitekt og rådgiver for Dansk Boligbyg.

Byrådet godkendte projektet i 2019 med en økonomi på godt 100 millioner kroner, og heraf blev 70 millioner kroner sat af til selve byggeriet i totalentreprisen. Siden er priserne på byggematerialer steget, og der har været udgifter i forbindelse med konkursen.

Den samlede økonomi omkring autismetilbuddet bliver derfor også højere end forudsat i 2019. Denne ekstra økonomi forventes at kunne holdes indenfor den garantistillelse som totalentreprenøren har stillet.