C.F. Møller Architects, ABC Rådgivende Ingeniører og Learning Spaces vinder arkitektkonkurrence om ny skole i København. Foto: C.F. Møller Architects.
C.F. Møller Architects, ABC Rådgivende Ingeniører og Learning Spaces vinder arkitektkonkurrence om ny skole i København. Foto: C.F. Møller Architects.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Der skal bygges 2.000 boliger, et plejecenter, to børneinstitutioner og butikker i Fælledby i København.

Og så skal der bygges en 18.300 kvadrameter stor skole med tilhørende udearealer på 7.400 kvadratmeter, hvoraf en væsentlig del bliver placeret på skolens tag.

Fælledby Skole bliver femsporet og får plads til 1.400 elever og omkring 160 ansatte. Det fremgår af en pressemeddelelse fra C.F. Møller Architects, som sammen med ABC Rådgivende Ingeniører og Learning Spaces har vundet arkitektkonkurrencen om den kommende skole.

– Vi er glade over at have vundet opgaven med at skabe Fælledby Skole, som skal skabe værdi for både børn og borgere i området, og vi er stolte over at blive betroet denne vigtige opgave. Vi ser frem til at skabe den nye skole i fællesskab og dialog med Københavns Kommune og resten af holdet, udtaler Thue Borgen Hasløv, partner, arkitekt og leder af C.F. Møllers konkurrenceafdeling i København.

Fælledby udvikles af Fælledby P/S, der ejes ligeligt af PensionDanmark og By & Havn. Målet er, at hele bydelen skal certificeres til DGNB Platin.

Det bliver den første bydel i København, som er bygget med træ som det gennemgående byggemateriale. Det gælder naturligvis også skolen.

Skolen skal bygges på kanten mellem Amager Fælled og Ørestad, og den skal ifølge arkitekterne “være et fælles sted for elever og medarbejdere, unge, idrætsudøvere, lokale foreninger, Fælledby, Ørestad og for Københavns borgere”, lyder det fra C.F. Møller Architects.

“Skolens arkitektur skal afspejle den bæredygtige vision og synliggøre, hvordan selve bygningen forholder sig til emnet ansvarligt ressourceforbrug, lyder det videre fra arkitekter, som understreger, at der skal tænkes i bæredygtige løsninger i forhold til materialer, anvendelse og robusthed.

Som en del af skolen skal der også etableres en idrætshal og madskole, hvilket medfører at der skal være produktionskøkken og tilhørende spiseområde. Der skal etableres et fritidscenter på skolen, bestående af en klub (fritidsklub 4.-5. klasse og juniorklub 6.-7. klasse) samt et ungeværk (8. klasse op til 18 år).

Ifølge den seneste befolkningsprognose fra Københavns Kommune vil antallet af børn i alderen 0-15 år i kommunen stige fra de nuværende godt 99.000 til knap 108.700 i 2035 og næsten 113.000 i 2050. Det er dog en nedjustering fra befolkningsprognosen i 2023, hvor det blev forventet, at der i 2050 ville være godt 114.000 børn i alderen 0-15 år.

C.F. Møller står blandet andet bag Sølvgades Skole, Copenhagen International School og Skolen på Islands Brygge, udskolingen, i København og arbejder lige nu på skoler i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland.

Desuden er arkitektfirmaet aktuelle med et skoleprojekt med en lav CO2-udledning i Ry ved Skanderborg.