Nordstern skal bygge ny skole i Ry

Sammen med Afry og C.F. Møller Architects skal Nordstern stå for byggeriet af en ny skole og en daginstitution i Ry for Skanderborg Kommune.

Byrådet i Skanderborg Kommune besluttede onsdag den 20. marts, at Nordstern i totalentreprise sammen med ingeniører fra Afry og arkitekter fra C.F. Møller Architects skal stå for byggeriet af en kommende skole og daginstitution i Ry.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

– Vi er meget glade for den løsning, Nordstern har præsenteret. Det bliver en rigtig flot og moderne institution med plads og rum til leg og læring og ikke mindst fællesskaber, udtaler formand for Børne- og Ungdomsudvalget Trine Frengler (S).

Skolen skal bygges i fleksible rammer til tre spor fra 0. til 6. klassetrin. Den får plads til 450-500 elever og 50 medarbejdere.

Daginstitutionen kan huse omkring 50 vuggestuebørn og 100 børnehavebørn samt 35-40 medarbejdere.

Skanderborg Kommune fremhæver, at det 7.800 kvadratmeter store skolebyggeri i Ry er mere bæredygtigt, end det nationale bygningsreglement kræver.

Byggeriet i Ry har ifølge kommunen en CO2-udledning på kun 9 kilo per kvadratmeter per år. Det nationale krav er på 12 kilo CO2 per kvadratmeter per år.

I planen over byggeriet er der også en mulighed for at bygge en ny multihal på 1.500 kvadratmeter. Det er nu op til byrådet, om de kan finde penge til finansieringen i den kommende budgetproces.

Kontrakten med Nordstern indgås efter stand-still-periodens ophør, oplyser kommunen.

Første spadestik tages i november 2024, og byggeriet skal stå klar til skolestart august 2026.