Christensen & Co Arkitekter fuldfører generationsskifte

Stifter af Christensen & Co Arkitekter træder ud af ejerkredsen for at "gå tilbage til rødderne med blyanten og musen i egen hånd".

Michael Christensen, som i 2006 stiftede Christensen & Co Arkitekter (CCO), har besluttet at fuldføre generationsskiftet i arkitektvirksomheden.

Han overdrager per 30. juni 2024 sin resterende aktiepost til den øvrige partnergruppe, fremgår det af en pressemeddelelse.

– Der er kun et liv at gøre alting i, så derfor har jeg besluttet, at jeg vil bruge de kommende år på at arbejde med små projekter og, så at sige, gå tilbage til rødderne med blyanten og musen i egen hånd og dyrke den arkitektoniske faglighed i den helt lille skala, udtaler Michael Christensen.

– Jeg glæder mig til at være med i alle byggeriets faser og til at have den frihed, der er knyttet til ikke længere ikke have ledelsesansvar oven i arkitektarbejdet.

Michael Christensen har, siden de første nye partnere blev optaget i 2016, løbende overdraget mere og mere af ansvaret for virksomheden til Thomas Nørgaard, Mikkel Hermann Sørensen, Michael Werin Larsen, Vibeke Lydolph Lindblad og Marie Horskær Partoft både i forhold til design, projektering og forretningsudvikling.

Hans ejerandel i virksomheden er over et par omgange blevet reduceret fra 92 procent til aktuelt 58 procent, fremgår det af virksomhedsregistret.

Læs også: Christensen & Co Arkitekter vinder endnu et projekt i Holland

– Vi er megastolte af, hvad vi har udrettet sammen med Michael indtil nu. Og vi er begejstrede for at videreføre tegnestuen i Michaels ånd. Vi har en masse spændende projekter foran os og er glade for, vi stadig kan trække på Michael som sparring – også efter juni, udtaler Mikkel H. Sørensen, partner i CCO.

CCO har blandt andet markeret sig indenfor læringsbyggerier og bygninger til idræt og kultur med en række bygninger på Danmarks Tekniske Universitet, K.B. Hallen på Frederiksberg og den markante, røde Hal C på Christianshavn.

– CCO har det bedste fundament med dygtige og kompetente medarbejdere og stærk og sund økonomi til fortsat positiv udvikling. Vi har fået opført en lang række markante og særlige bygninger og en række store universitets- og forskningsbyggerier i ind- og udlandet for eksempel Student Residence til University of Toronto, Cartesius skole i Holland, og nye faciliteter til DTU Space og Køge Stadion er under projektering, udtaler Vibeke Lydolph Lindblad, der er administrerende direktør og partner hos CCO.

– Jeg har fuld tillid til, at CCO bliver udviklet videre og fortsætter rejsen som en markant arkitektvirksomhed i både Danmark og udlandet. Jeg vil glæde mig til at følge denne udvikling i de kommende år, slutter Michael Christensen.

Arkitektvirksomheden havde i 2022/23 en bruttofortjeneste på knap 27 millioner kroner, mens årets resultat før skat lød på godt 2 millioner kroner.