AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

For knap fire år siden åbnede Circle K sin første ladeplads ved Slet i Aarhus, og siden er det gået stærkt. For siden december 2020 har Circle K sat turbo på opsætningen af lynladepladser, som netop har rundet nummer 500 ved Nordhøj i Køge.

Det skriver energi og brændstofleverandøreren i en pressemeddelelse.

Circle K har fra starten satset på lynladere – først med 300 kilowatt og i dag med op til 400 kilowatt. Dermed tager det 20-30 minutter at oplade bilen.

– Åbningen af 500 lynladepladser er en vigtig milepæl for Circle K, og det cementerer vores ambitioner i omstillingen til fremtidens tankstation, der er tilpasset den nye grønne infrastruktur, lyder det fra Trine Vendelboe, produktchef for El i Circle K.

Læs også: Circle K vil have 25 procent af markedet for opladning af firmabiler

Circle K er i dag den førende brændstofkæde på lynladestandere i Danmark, men på trods af at have rundet 500 lynladepladser, er Circle K langt fra færdige med udbygningen af fremtidens infrastruktur.

Den grønne omstilling af transportsektoren er i rivende udvikling, og overgangen fra fossildrevne biler til elbiler sker hurtigere end tidligere forventet, og derfor opjusterer Circle K sine målsætninger for opsætning af ladeinfrastruktur.

– I dag arbejder vi ud fra prognoser om en million elbiler på vejene i Danmark i 2030. Det er positivt for den grønne omstilling, og det stiller naturligt større krav til ladeudbyderne. Derfor har vi opjusteret vores målsætninger til at opsætte 2.000 ladepladser inden 2030 – hvilket er 700 flere end oprindeligt planlagt, siger Trine Vendelboe, produktchef for El i Circle K.

Den grønne omstilling af transportsektoren medfører også ændringer i forbrugeradfærden, idet fremtidens bil – elbilen – ikke “tankes” lige så hurtigt, som vi kender det fra optankningen med fossile brændstoffer.

Læs også: Circle K åbner ny tankstation i Recharge City Horsens

Med ambitionen om at være et positivt stop på vejen investerer Circle K derfor sideløbende stort i convenience-forretningen og i det fysiske miljø, som opladningen sker i.

Det indebærer, at butikkerne indrettes med store loungeområder og et bredt udvalg af frisklavet mad og drikkevarer, så kunderne også har mulighed for at lade op, inden turen går videre.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling