Cirkle K har netop offentliggjort selskabets regnskab for 2021/22. Omsætning er oppe på 13,4 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 4 milliarder kroner i forhold til året før. Årets resultat af den primære drift blev 835 millioner kroner, hvilket er 39 millioner kroner lavere end året før. Det fremgår af den pressemeddelelse.

Den øgede omsætning er ifølge meddelelsen et udtryk for højere brændstofpriser, som skyldes højere oliepriser, hvorfor det ikke påvirker fortjenesten og det samlede resultat. Herudover skyldes omsætningen også et øget salg i Convenience forretningen, hvilket har betydet, at den samlede markedsandel er øget i forhold til perioden inden Corona.

–  Vi har gennem gode resultater i de seneste år skabt et stærkt fundament. Resultatet i indeværende regnskabsår vil dog blive præget af de udfordringer, der er i samfundet som inflation, stigende energipriser og forbrugere, der er under pres. På trods af dette vil vores fokus fortsat være at investere i fremtiden, udtaler administrerende direktør Mette Uglebjerg fra Circle K.

Circle K vil i det kommende regnskabsår intensivere investeringen i udviklingen af forretningen. Det inkluderer en massiv udrulning af lynladestandere (150-300 kW) på landets Circle K-stationer. Circle K har nu over 90 lynladepladser fordelt over hele landet for at imødekomme danskernes voksende behov for hurtig og pålidelig opladning.

Inden maj 2023 vil der være 306 ladepladser fordelt på 80 Circle K-stationer. Den langsigtede ambition er at have 1.300 ladepladser udrullet i 2030, og i alt har Circle K indtil videre planer om at investere over 1 milliard kroner i lynladestandere i de kommende år. Ambitionen er at være selskabet med det bedste lynladernetværk i Danmark.

– Som en af Danmarks førende brændstof- og convenience virksomheder er vi bevidste om vores indflydelse på klimaet og det samfund, vi er en del af. Derfor arbejder vi også målrettet med initiativer, der skal bidrage med at skabe en fremtidssikret bæredygtig forretning. Vi investerer i Power-to-X i form af e-methanol, opsætning af lynladestandere og at skabe mere bæredygtige løsninger på mad, emballage, produktion og drift, udtaler Mette Uglebjerg.

Ydermere vil Circle K i det kommende år udvide de i forvejen 225 butikker og samlede 434 lokationer med nye lokationer. Circle K vil endvidere fortsætte med at udvikle og investere i nye koncepter og eksisterende butikker i hele landet til gavn for kunder, ejere og medarbejdere.