Koncernchef Tomas Pietrangeli, Dagrofa. Foto: PR.
Koncernchef Tomas Pietrangeli, Dagrofa. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Dagrofa åbner yderligere seks Spar-butikker og en Meny-butik som følge af handlen med Rema 1000, der har købt en række butikker af Aldi Danmark. Aftalen, som blev indgået i 2023, er nu endeligt godkendt af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, skriver Dagrofa i en pressemeddelelse.

Foruden de syv butikker fra aftalen med Rema 1000, har Dagrofa også overtaget en butik, som kom i overskud fra Salling Groups handel med Rema 1000.

Med tilføjelsen af de i alt otte nye butikker når Dagrofa på på i alt 537 butikker i Danmark.

– Vi fokuserer løbende på modernisering, ekspansioner og udvikling af butiksnettet, og derfor er vi glade for, at denne aftale nu er godkendt, så vi for alvor kan begynde på arbejdet med at gøre butikkerne klar til vores ideer og koncepter, udtaler Tomas Pietrangeli, koncernchef i Dagrofa.

– Vi oplever god vækst i koncernen i øjeblikket, og vi glæder os til at brede Spar og Meny ud til endnu flere danskere, fortsætter han.

Dagrofa har sammen med de selvstændige købmænd de senere år investeret mere end 1 milliard kroner i nye butikker samt inventar og moderniseringer af butikker.

Den kommende Meny-butik vil ligge i Grenå og forventes at åbne sidst på året. Spar-butikkerne kommer til at ligge i Risskov, Esbjerg Ø, Esbjerg V, Tønder, Herning og Helsingør. Butikken i Stubbekøbing, som Dagrofa har overtaget fra Salling Group, bliver også en Spar.

LÆS OGSÅ: DAGROFA KØBER STORMARKED

Inden åbning af butikkerne, planlægger Dagrofa at lave en gennemgribende modernisering og udskiftning af inventar i butikkerne samt muligvis også udvide af salgsarealet, hvor muligt.

Siden 2019 har Dagrofa tilføjet mere end 25 butikker i detail, senest to Meny-butikker i Kolding. Yderligere to Meny-butikker i Valby og Skovlunde kommer til i 2024.

– Vi søger fortsat vækst inden for de enkelte kæder. Der er plads til ekspansion på de rigtige adresser inden for både Meny og Spar, og med Min Købmand er vi som bekendt parate til at støtte op om lokalsamfund, hvor borgerne involverer sig i den lokale købmand. Her oplever vi en stigende interesse og er stolte over, at vi sammen med borgerne åbnede 13 nye borgerbutikker sidste år og en del flere er allerede på vej i år, siger Tomas Pietrangeli.

De fem af butikkerne er beliggende i relativt nybyggede tidligere Aldi-butikker, mens de to sidste er Rema 1000 butikker, da Rema 1000 på disse lokationer flytter sine eksisterende butikker og medarbejdere over i to af de opkøbte Aldi-butikker.

På nuværende tidspunkt står Dagrofa bag 114 Meny-butikker, 134 Spar-butikker, 162 Min Købmand-butikker og 117 Let-Køb-butikker. Der er i alt cirka 14.700 medarbejdere i Dagrofa.

Her åbner de nye butikker

Meny

Grenå: Søndergade 10

Spar

Risskov: Kamma Klitgårds Gade 47

Esbjerg Ø: Strandby Kirkevej 88

Esbjerg V: Vandmandens Kvarter 3

Tønder: Kongevej 1

Herning: Lind Hovedgade 2

Helsingør: Egevænget 3

Stubbekøbing: Vestergade 32

Kilde: Dagrofa.