Koncernchef Tomas Pietrangeli, Dagrofa. Foto: PR.
Koncernchef Tomas Pietrangeli, Dagrofa. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Dagrofa udvider butiksporteføljen og opkøber den jyske supermarkedskæde Liva Stormarked, som fra den 1. maj bliver en del af Meny-kæden. Det skriver Dagrofa i en pressemeddelelse.

Koncernchef for Dagrofa, Tomas Pietrangeli, fortæller i meddelelesen, at opkøbet er en del af en større strategisk satsning:

– Vi står på et stærkt fundament med vores resultat i 2022 og er kommet godt fra start i 2023. Vi fortsætter derfor med vores strategiske ambitioner og herunder en mere offensiv ekspansionsplan. Vi har lige nu over 500 dagligvarebutikker fordelt på kæderne Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb, og vi vil ekspandere yderligere. Der er heldigvis stadig mange steder i Danmark, hvor der er plads til vores kædeformater, men vi vil også sikre os, at det er økonomisk bæredygtigt, hvorfor vi arbejder tålmodigt og langsigtet med udvidelsen af vores butiksnet, udtaler koncernchefen.

Dagrofa har planer for løbende at styrke butiksnettet, både igennem den stigende interesse i lokalt forankrede butikker som borgerprojekter og en generel modernisering og tilføjelse af nye Spar, Min Købmand, Let-Køb eller Meny-butikker. Der arbejdes på en række nye lokale Min Købmand butikker og snart åbnes den tredje Spar franchise butik samt Meny-supermarkeder i Valby og Skovlunde i 2024.

Godt 4.000 kvadratmeter madmarked i Kolding

I 2022 åbnede Meny i Illum, og med tilføjelsen af endnu to supermarkeder, vil Meny nu også udbrede madglæde og -inspiration i Koldingområdet. Når de to nye supermarkeder åbner, vil Meny-kæden tælle 114 supermarkeder landet over.

Liva Stormarked er i forvejen kunder hos Dagrofa Logistik, så der vil være mange genkendelige varer i sortimentet, men også komme nye tilføjelser.

De to butikker i Kolding på omtrent 2.000 kvadratmeter hver, bliver efter overtagelsen totalrenoveret og energioptimeret.

Liva Stormarked blev oprindeligt stiftet af købmand Lissy og Vagner Bro Christensen, som i 1968 flyttede til Kolding med drømmen om at åbne et supermarked. Supermarkedet fik navnet Liva Super, sammensat af de to første bogstaver i Lissy’s og Vagner´s fornavne.

I 2004 blev Liva Stormarked kåret til Årets Supermarked i Danmark af brancheforeningen, De Samvirkende Købmænd. I 2018 tildelte læserne af Kolding Ugeavis, Liva Stormarked i Domhusgade æren af Byens Bedste Dagligvarebutik 2018 i Kolding.

I dag er butikkerne ejet af Vivi Bro Gregersen og Michael Bro Christensen, og selvom butikkerne skifter navn og ejer, forsætter de begge deres dagligdag i butikkerne, dog nu som ansatte købmænd.