Tuborg Strandeng opføres af NCC for Danica Ejendomme. Projektet er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter. Foto: Dansk Byudvikling.
Tuborg Strandeng opføres af NCC for Danica Ejendomme. Projektet er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter. Foto: Dansk Byudvikling.

Ved indgangen til maj måned var der 7.066 ejerlejligheder til salg på tværs af landet. Det er godt 10 procent flere end på samme tidspunkt sidste år. Men de er samtidig rekorddyre.

En gennemsnitlig lejlighed på 80 kvadratmeter står lige nu til salg til knap 3,3 millioner kroner på landsplan, og det er 5,7 procent mere end for et år siden. Det er ifølge Finans Danmark en udvikling, der er drevet af lejlighedsmarkedet i de større byer og særligt i København.

– For boligkøberne er det positivt, at der er mere at vælge imellem, når det nye drømmehjem skal findes. Til gengæld vil boligsælgerne have flere penge for det samme antal kvadratmeter end for et år siden, udtaler Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, i en pressemeddelelse.

– Det er en interessant tendens i en tid, hvor boligrenterne stadig er på et forholdsvist højt niveau, og hvor det særligt er ejerlejligheder i København, der har fået en højere boligskat i 2024. Det kan få boligkøberne til at presse sælgerne på prisen.

Otte ud af ti boligejere tror ikke på prisfald

Generelt har de danske boligejere positive forventninger til boligpriserne i det kommende år.

I en ny Epinion-undersøgelse, foretaget for Finans Danmark, svarer lidt over halvdelen, at de tror på uændrede boligpriser de kommende 12 måneder. Tre ud af ti forventer endda, at priserne vil stige.

– Der har været meget opmærksomhed på udviklingen i boligpriserne i forbindelse med overgangen til det nye boligskattesystem og mange udmeldinger i medierne om, at priserne på særligt ejerlejligheder i og omkring København kunne falde, udtaler Ane Arnth Jensen.

– De nyeste tal viser dog, at boligsælgerne fortsat holder udbudspriserne oppe, og priserne på de boliger, der tages af markedet, er også højere end sidste år.

– Boligejerne forventer ikke umiddelbart, at priserne vil falde det kommende år. Men et salg kræver naturligvis, at boligkøberne er klar til at betale prisen, og tiden må vise, om boligsælgernes optimisme for det kommende år holder stik.

Top ti: Danmarks dyreste lejligheder til salg lige nu

1. Ejerlejlighed med otte værelser i Nordhavn

Ejerlejligheden rummer i alt 404 kvadratmeter og ligger på 12. sal i en silo fra 1959. Siloen er blevet ombygget til lejligheder og har nu navnet Frihavnstårnet. Projektet er tegnet af Praksis Arkitekter og opført af HHM for Boll+.

Adresse: Helsinkigade 20, 12., Frihavnstårnet i Nordhavn i København
Pris: 60 millioner kroner
Kvadratmeterpris: 148.514 kroner
Ejendomsmægler: Ivan Eltoft Nielsen

2. Ejerlejlighed med seks værelser i Hellerup

Den 337 kvadratmeter store ejerlejlighed ligger på 2. sal i Kysthus 3 som en del af projektet Tuborg Strandeng, som NCC opfører for Danica Ejendomme. Den forventes at stå klar til indflytning i foråret 2025.

Adresse: Tuborg Havnepark 26, 2., Tuborg Strandeng – Kysthus 3 i Hellerup i Gentofte
Pris: 47 millioner kroner.
Kvadratmeterpris: 139.465 kroner
Ejendomsmægler: Home Sydhavnen & Projektsalg

3. Ejerlejlighed med fem værelser i Hellerup

Ejerlejligheden her ligger på 5. sal i Kysthus 3 som en del af projektet Tuborg Strandeng, som NCC opfører for Danica Ejendomme. Ejerlejligheden rummer i alt 257 kvadratmeter og forventes at stå klar til indflytning i foråret 2025.

Adresse: Tuborg Havnepark 24, 5. th., Tuborg Strandeng – Kysthus 3 i Hellerup i Gentofte
Pris: 43 millioner kroner.
Kvadratmeterpris: 167.315 kroner
Ejendomsmægler: Home Sydhavnen & Projektsalg

4. Ejerlejlighed med fem værelser i Hellerup

Ejerlejligheden her ligger på 5. sal i Kysthus 3 som en del af projektet Tuborg Strandeng, som NCC opfører for Danica Ejendomme. Lejligheden er 241 kvadratmeter stor og forventes at stå klar til indflytning i foråret 2025.

Adresse: Tuborg Havnepark 30, 5. tv., Tuborg Strandeng – Kysthus 3 i Hellerup i Gentofte
Pris: 38 millioner kroner.
Kvadratmeterpris: 157.676 kroner
Ejendomsmægler: Ivan Eltoft Nielsen

5. Ejerlejlighed med fem værelser i Hellerup

Ejerlejligheden her ligger på 3. sal i Kysthus 3 som en del af projektet Tuborg Strandeng, som NCC opfører for Danica Ejendomme. Den forventes at stå klar til indflytning i foråret 2025. Lejligheden er 252 kvadratmeter stor.

Adresse: Tuborg Havnepark 24, 5. th., Tuborg Strandeng – Kysthus 3 i Hellerup i Gentofte
Pris: 36 millioner kroner.
Kvadratmeterpris: 142.857 kroner
Ejendomsmægler: Home Sydhavnen & Projektsalg

6. Ejerlejlighed med seks værelser på Papirøen

Ejerlejligheden her ligger på 5. sal i en ejendom fra 2023 på Papirøen København. Ejerlejligheden rummer i alt 199 kvadratmeter.

Adresse: Papirøen 51, 5. nr. 1 i København K.
Pris: 34 millioner kroner
Kvadratmeterpris: 170.845 kroner
Ejendomsmægler: Ivan Eltoft Nielsen

7. Ejerlejlighed med seks værelser på Papirøen

Ejerlejligheden her ligger på 5. sal i en ejendom fra 2023 på Papirøen København. Ejerlejligheden rummer i alt 226 kvadratmeter.

Adresse: Papirøen 55, 5. th. i København K.
Pris: 33 millioner kroner
Kvadratmeterpris: 146.017 kroner
Ejendomsmægler: Home Sydhavnen & Projektsalg

8. Ejerlejlighed med fem værelser i Hellerup

Ejerlejligheden her ligger på 7. sal i Kysthus 1 som en del af projektet Tuborg Strandeng, som NCC har opført for Danica Ejendomme. Lejligheden er 228 kvadratmeter stor.

Adresse: Tuborg Havnepark 19, 7. th., Tuborg Strandeng – Kysthus 1 i Hellerup i Gentofte
Pris: 33 millioner kroner.
Kvadratmeterpris: 144.736 kroner
Ejendomsmægler: Home Sydhavnen & Projektsalg

9. Ejerlejlighed med tre værelser på Krøyers Plads

Den 196 kvadratmeter store ejerlejlighed ligger på 4. sal i en ejendom, der i 2015 blev opført af NCC på baggrund af tegninger fra Cobe og Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Adresse: Strandgade 85, 4. nr. 3, Krøyers Plads i København K
Pris: 32 millioner kroner
Kvadratmeterpris: 163.265 kroner
Ejendomsmægler: Lilienhoff

10. Ejerlejlighed med fem værelser i Hellerup

Ejerlejligheden her ligger på 3. sal som en del af projektet Tuborg Strandeng, som NCC opfører for Danica Ejendomme. Lejligheden er 204 kvadratmeter stor, og stod klar til indflytning i 2022.

Adresse: Tuborg Havnepark 19, 3. th., Tuborg Strandeng i Hellerup i Gentofte
Pris: 32 millioner kroner.
Kvadratmeterpris: 156.862 kroner
Ejendomsmægler: Ivan Eltoft Nielsen

Kilde: Boliga.