Danske boliger sælges dobbelt så hurtigt som for ti år siden

Selvom boliger ikke sælges lige så hurtigt som sidste år, går det stadig dobbelt så hurtigt som for ti år siden, lyder det fra stor ejendomsmæglerkæde.

Vi er ikke helt nede på lige så korte salgstider, som vi var i rekordernes år 2021, men lange er de altså heller ikke lige nu. Sammenligner man med 2011, er salgstiderne nemlig halveret. Det fremgår af Finans Danmarks boligmarkedsstatistik, som Estate har analyseret. Det skriver ejendomsmæglerkæden i en pressemeddelelse.

For ti tog det 210 dage at sælge et parcelhus, mens det nu tager 116 dage. Lidt mere er der pillet af salgstiden for ejerlejlighederne, som aktuelt sælges på 88 dage, mens det tog 185 dage i 2011. Den største udvikling gælder dog sommerhuse, hvor salgstiderne er faldet med knap 60 procent eller fra 293 dage til kun 123 dage på ti år.

– De fleste har lige nu travlt med at forudsige boligmarkedets opbremsning og eventuelle nedgang som følge af inflationen og konsekvenserne af konflikten i Ukraine, men dommedagsprofeter kan godt tage at klappe hesten. Vi ser ikke tegn på opbremsning. Tværtimod kæmper ejendomsmæglerne stadig med at få nye boliger til salg, og på grund af det lave udbud og den forholdsvise høje efterspørgsel, går det stadigvæk stærkt derude, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

– Der er forbavsende få boliger til salg, det er faktisk lidt nedslående at kigge på de forskellige boligportaler, når man kan konstatere, at udbuddet er så lavt. Derfor ser vi også de meget korte salgstider, der er et udtryk for et stigende antal lynhandler, siger Thomas Hovgaard.

Han maner derfor til tålmodighed og opfordrer købere til at skrive sig op i mæglernes kartoteker.

– Når det går så hurtigt, som det gør i øjeblikket, hvor visse boliger kun når at komme online et par dage for at blive taget hurtigt ned igen, fordi de er blevet solgt, gælder det om at prøve at skabe sig nogle fordele. Og her er det fornuftigt at snakke med en række mæglere, så de kender ens ønsker og behov i de unikke tilfælde, at de skulle få præcis din ønskebolig på hænderne, siger Thomas Hovgaard.

Salgstider på boligmarkedet

Fjerde kvartal 2011 Fjerde kvartal 2021
Parcel-/rækkehuse 210 dage 116 dage
Ejerlejligheder 185 dage 88 dage
Sommerhuse 293 dage 123 dage

Kilde: Finans Danmark.