Boligmarked: Kvadratmeterpriser på villaer og huse i danske kommuner varierer.
Foto: © Dansk Byudvikling.

Indtil videre er der i 2022 gennemsnitligt blevet solgt 1.700 boliger om ugen i Danmark. Det viser dugfriske tal fra Boligsiden, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har analyseret, baseret på handelstal til og med uge 24. Til sammenligning var gennemsnittet 1.759 boliger om ugen i samme periode i 2020, og 2.594 boliger i 2021, skriver ejendomsmæglerkæden i en pressemeddelelse.

Selvom tallene indikerer, at der altså er blevet en smule længere mellem boligsalgene i 2022, viser boligmarkedet stadig fin form sammenlignet med årene før pandemien, lyder det fra Nybolig. I årene 2015-2019 lå det gennemsnitlige ugentlige antal salg nemlig på 1.584 boliger i samme periode af året.

Ifølge Nybolig er tallene en god indikation på det år, der alt andet lige tegner sig for boligmarkedet i 2022.

– Henover foråret har stigende renter, tiltagende inflation og krigen i Ukraine på hver sin måde påvirket markedsbevægelserne på boligmarkedet. Det er blevet dyrere for køberne at finansiere deres boligkøb, men som boligsælger har man fortsat en god position på boligmarkedet efter flere år med pæne prisstigninger, lyder det fra pressechef i Nybolig, Alexander Falck Winther.

Handelsaktiviteten har været exceptionel høj under pandemien, hvor især efterspørgslen efter sommerhuse var stor. Men selvom aktiviteten på boligmarkedet er lidt roligere i 2022, vidner tallene fra Boligsiden altså om et boligmarkedet, hvor der fortsat er god omsættelighed.

– Set i historisk perspektiv befinder boligmarkedet sig et godt sted. Men i løbet af den kommende tid vil vi få svar på, hvordan prisudviklingen på boligmarkedet enten vil være til mest gavn for køber eller sælger, siger Alexander Falck Winther.