Danskere vil have bolig tæt på natur

Flere danskere vil bo med naturen tæt på end før corona, viser flyttebarometer, som YouGov har udarbejdet for Home.

Siden 2020 er andelen af danskere, der prioriterer at bo tæt på skov og natur steget fra 30 procent til 36 procent. Det viser et flyttebarometer, der er gennemført blandt 2.000 danskere af analyseinstituttet YouGov for Home. Det skriver ejendomsmæglerkæden i en pressemeddelelsen.

I undersøgelsen har YouGov spurgt danskerne om de ting, der betyder mest for hjemmets beliggenhed. Respondenterne kunne vælge op til tre ting blandt 12 udvalgte ønsker.

– Skov og natur har længe været blandt de største flytteønsker, men coronatiden har kun skruet op for de “grønne” ønsker hos danskerne, der både har søgt ud i naturen og er flyttet efter naturen, udtaler Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent og talsperson i Home, i meddelelsen.

At bo “tæt på skov og anden natur” er i år kun overgået af at bo “tæt på indkøbsmuligheder”.

Ifølge Home kan de grønne tendenser ses på flere måder på boligmarkedet. Eksempelvis har flere danskere bosat sig i mere landlige kommuner væk fra de større byer, og mange flere har købt sommerhus i coronatiden, der typisk også ligger i eller tæt på naturområder.

I byerne er betydningen af det grønne åndehul også vokset. Faktisk er det at have en have blevet det vigtigste parameter, når det handler om hjemmets kvaliteter, viser flyttebarometeret.

– Man kan sagtens tolke natur- og have-ønskerne som to sider af samme sag. Vi prioriterer at komme ud og få grønt under fødderne og blå himmel over hovedet. Skal vi ikke bare kalde det en af de bedre bivirkninger ved corona, siger Michael Dalsager.