Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.
Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

I april måned blev der i alt givet 16.770 lånetilbud på realkreditlån til danskerne. Det er halvt så mange som måneden før. Og af dem var omkring 5.500 lånetilbud givet til boligkøb. Det er en del færre end de 8.200 lånetilbud til køb af bolig, som der i gennemsnit er givet hver måned fra april 2019 til marts 2020.

– Corona-krisen skaber usikkerhed og påvirker mange danskeres økonomi og jobsituation. I det lys er det naturligt, at nogle vælger at se tiden an, inden de undersøger mulighederne for at købe en bolig og optage et realkreditlån, siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

– Dansk realkredit har klaret sig godt under corona-krisen, men renterne er lidt højere, end før Danmark lukkede ned. Så der kan også være boligejere, som lige nu følger renteudviklingen, inden de kontakter banken om et lånetilbud til omlægning af deres lån.

Mindre interesse for omlægninger og tillægslån

Omkring tre ud af fem lånetilbud i april var til omlægning og tillægslån. Det er en lavere andel, end vi har set det seneste år, hvor 72 procent af lånetilbuddene i gennemsnit har været til omlægninger og tillægslån.

– Står man og skal finansiere et boligkøb, skal man som udgangspunkt have lånet på plads, når boligen skal betales. Boligejere med overvejelser om tillægslån eller omlægning kan i den nuværende situation derimod tillade sig at være lidt mere afventende. Det kan være en del af forklaringen på, at der især er givet færre lånetilbud til omlægninger og tillægslån i april, siger Ane Arnth Jensen.