AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

I februar 2024 blev 431 virksomheder i Danmark erklæret konkurs, hvilket markerer en stigning på 2 procent sammenlignet med samme måned i 2023.

Regionerne Nordjylland og Syddanmark har været særligt påvirket af udviklingen, med markante stigninger på henholdsvis 30 procent og 21 procent.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Creditsafe, som påpeger, at tendensen afspejler en udfordrende tid for erhvervslivet i Danmark, hvor økonomiske vanskeligheder fortsætter med at påvirke virksomheder inden for flere brancher.

Trods den aktuelle stigning ser vi i 2024 dog en nedgang i antallet af konkurser på 8 procent sammenlignet med samme periode året før. I alt blev der registreret 912 konkurser i løbet af årets første to måneder, sammenlignet med 841 i den tilsvarende periode i 2023.

Læs også: Badehotel går konkurs igen

– Selvom vi har oplevet en stigning i februar måned, er det vigtigt at bemærke nedgangen på 8 procent. Danmark har i alt registreret 912 konkurser i løbet af det seneste år, sammenlignet med 841 i den tilsvarende periode året før. Disse tal indikerer dog en fortsat udfordrende situation for vores erhvervsliv, men de afspejler også en vis stabilitet på lang sigt, udtaler Morten Kofoed-Larsen, landechef for Creditsafe Danmark

Værst ramte brancher

De brancher, der er hårdest ramt af konkurser, ses inden for kultur, undervisning og overnatnings- og restaurationsbranchen med stigninger på henholdsvis 600 procent, 200 procent og 120 procent.

– Den aktuelle situation i Danmark er en udfordring for nogle virksomheder og brancher. Vi ser en stigning i antallet af konkurser, især inden for visse regioner og brancher. Det er derfor vigtigt for virksomheder at være opmærksomme på de aktuelle økonomiske forhold og træffe passende foranstaltninger for at håndtere risiciene, udtaler Morten Kofoed-Larsen.

Konkurssituationen i Skandinavien

I Norge så vi en stigning på 7 procent i antallet af konkurser blandt norske aktieselskaber i februar måned.

– Konkursudviklingen er som forventet. Vi ser en relativt beskeden generel stigning i februar, men dette skyldes i stor grad høje konkurstal i februar sidste år, udtaler landechef Per Fjærestad fra Creditsafe Norway.

Læs også: Konkursramt arkitektfirmas ejendom på tvangsauktion

I Sverige oplevede vi en dramatisk stigning på 62 procent i antallet af konkurser i løbet af februar måned.

– Vi fortsætter med at rapportere om nye rekorder hver måned og befinder os midt i orkanens øje. Det er 19. måned i træk med negativ udvikling, og flere brancher viser virkelig dystre tal. Derudover ser vi, at betydligt flere ansatte bliver berørt af de høje konkurstalhver måned, siger Henrik Jacobsson, administrerende direktør hos Creditsafe Sverige.