Det sidste rejsegilde i Carlsberg Byen er afholdt

Efter 12 år er Carlsberg Byen snart ved at være færdigudviklet. Det blev i dag markeret med det sidste rejsegilde i Københavns nye bydel.

Udviklingsselskabet Carlsberg Byen har afholdt det sidste rejsegilde på den historiske bryggerigrund i opførelsen af Carlsberg Byen.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Rejsegildet fandt sted på ejendommene Høffdings Tårn, Haslund Hus, Brandstrup Hus, Stilling Hus og Albertina Hus, der også kaldes Byggefelt 10.

Byggefeltet ligger midt i bykvarteret ved brostensbelagte Ny Carlsberg Vej og Bohrsgade og med Kedelhallen og handelsgaden Flaskehalsen som nærmeste naboer.

Byggefelt 10 består af boliger, kontorlokaler samt en række butikker og spisesteder med udeservering ud til Kedelpladsen, der er tænkt som et centralt mødested i Carlsberg Byen.

Læs også: Snart er der ikke flere boliger tilbage i Carlsberg Byen

Med rejsegildet blev det markeret, at omdannelsen af den historiske bryggerigrund til en ny bydel er ved at nærme sig sin afslutning.

– Det er med en blanding af stolthed og vemod, at vi i dag fejrer det sidste rejsegilde i Carlsberg Byen. Vi har gennem årene skabt en bydel, der ikke blot lever op til vores visioner, men som også er blevet et sted, hvor mennesker trives, bor og arbejder, sagde Jens Nyhus, administrerende direktør i Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S i sin tale til rejsegildet.

– For 12 år siden lagde vi en ambitiøs plan for tilblivelsen af Carlsberg Byen. På dét tidspunkt var området en forladt industrigrund, og med verdens bedste masterplan i ryggen, var vi klar til at gå i gang med at bygge Københavns nye bykvarter.

De nye ejendomme på Byggefelt 10 forventes alle er klar til indflytning i 2025. Der indrettes boliger i Stilling Hus og Høffdings Tårn, mens nye virksomheder rykker ind i kontorlejemålene i Brandstrup Hus. I stueetagen med Kedelpladsen i centrum arbejdes der med en række spisesteder.