Digital platform skal hjælpe ejendomsbranchen med bæredygtig omstilling

EjendomDanmark står i samarbejde med blandt andet Rambøll bag digital platform, der skal hjælpe ejendomsbranchen med bæredygtig omstilling.

Ifølge en pressemeddelelse fra EjendomDanmark ruller ESG- og bæredygtighedsdagsordenen ind over ejendomsbranchen. Et nyt værktøj skal hjælpe både ejere, administratorer og andre virksomheder i branchen med at tage del i den bæredygtige omstilling.

EjendomDanmark og Rambøll åbner derfor for adgangen til en ny digital læringsplatform om bæredygtighed, der indeholder guides, viden og øvelser udviklet specifikt til ejendomsbranchen.

Ifølge EjendomDanmark er der tale om en vidensportal med særligt fokus på ejendomsbranchens udfordringer i arbejdet med bæredygtighed. Portalen er et vigtigt skridt mod en bæredygtig omstilling af branchen, mener Peter Stenholm, administrerende direktør i EjendomDanmark.

– Jeg er stolt af, at vi med vores digitale platform kan give en samlet branche et sted at finde den nødvendige viden om bæredygtighed, der tager højde for netop deres unikke måder at drive virksomhed på. Bæredygtighed i praksis er komplekst, og dette er et skridt mod at gøre det mere håndgribeligt, udtaler han.

Læs også: Kraftig stigning i brugen af digitale værktøjer i byggebranchen

Ronni Holm Dam, Rambølls direktør for forretningsenheden Byggeri i Danmark, påpeger, at bæredygtighed inden for bygge- og ejendomsbrancherne omhandler mange aspekter.

– Bæredygtighed i bygninger handler om klima- og miljømæssige overvejelser, men også om hvordan bygningen bidrager til brugernes sundhed og trivsel. Alle aspekter adresseres i Incept-platformen. E-læring kan naturligvis ikke stå alene, men det er et godt sted at starte. Og så er der et stærkt incitament til at tage skridtet videre og implementere konkrete bæredygtighedstiltag, da det også kan være med til at gøre ejendommen kommercielt mere attraktiv og fremtidssikret, udtaler Ronni Holm Dam, Rambølls direktør for forretningsenheden Byggeri i Danmark.

Målrettet ejendomsbranchen

Der er i øjeblikket ni moduler på læringsplatformen, som ifølge EjendomDanmark blandt andet giver brugerne en forståelse af, hvorfor bæredygtighed er relevant for ejendomsbranchen. Og så kan der hentes information om ny og kommende lovgivning

Platformen er blevet prøvetestet af flere end 30 virksomheder, der samtidig deltager i det læringsforløb om bæredygtighed, som EjendomDanmark og Rambøll afholder sideløbende med udviklingen af platformen. Deres feedback og input har været en del af udviklingen af modulerne, skriver EjendomDanmark.

– Det er helt afgørende, at platformen er tilpasset branchens behov og efterspørgsel. På den måde kan vi gøre den størst mulige forskel for branchens aktører, siger Peter Stenholm.

Platformen vil løbende blive udviklet med nye moduler, webinarer, artikler og andet relevant materiale.

Hjælp til de vigtigste skridt

Søren Schødt, stifter af Upsite, der tilbyder let styring af ejendomsdata, har allerede testet platformen. Han har fundet den viden om bæredygtighed, der nu bliver stillet til rådighed for branchen, yderst nyttig.

– Det kan virke uoverskueligt at sidde og gennemtænke hele sin omstilling selv. På platformen kan du få hjælp til at beslutte, hvilke skridt, der er vigtige for netop din virksomhed og samtidig dokumentere disse, udtaler han.

Læs også: EjendomDanmark vil give ejendomsbranchen kompetencer til bæredygtig omstilling

– Platformen gør det muligt at starte i det små, tage et par moduler og så herefter tage det, man har lært med ud i virkeligheden og teste det af.

Udviklingen af platformen er en del af projektet Bæredygtig Omstilling i Ejendomsbranchen af EjendomDanmark og Rambøll, der også tæller et læringsforløb om bæredygtighed for små og mellemstore ejer- og administratorvirksomheder fra hele Danmark.

Projektet er udviklet med støtte fra Realdania, Grundejernes Investeringsfond (GI), EjendomDanmark Fonden, Forenet Kredit og Rambøll Fonden.