Dreyers Fond står bag et nyt kollegie på Vesterbrogade i København. Foto: PR.
Dreyers Fond står bag et nyt kollegie på Vesterbrogade i København. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

I juni 2022 købte Dreyers Fond to ejendomme på Vesterbro for et trecifret millionbeløb. Ejendommen på Vesterbrogade 75 købte fonden for 86 millioner kroner, mens der blev lagt 129 millioner kroner på bordet for Vesterbrogade 94.

– Disse to ejendomme passer perfekt ind i Dreyers Fonds søgestrategi og øvrige portefølje. Nu vurderer vi nærmere, hvordan vi kan optimere disse ejendomme, så det både er til glæde for lejere og for bydelen Vesterbro, udtalte administrerende direktør i Dreyers Fond, Bo Rygaard, dengang.

Vesterbrogade 75 ligger på hjørnet af Vesterbrogade og Oehlenschlægersgade. Ejendommens samlede areal udgør 2.481 kvadratmeter med henholdsvis bolig og erhverv, der er fordelt på fem etager samt udnyttet tagetage og delvis kælderetage.

Nu har Dreyers Fond meldt ud, hvad fremtiden for ejendommen byder på. Den skal omdannes til et kollegie “med en helt særlig profil”.

“Når Dreyers Kollegie står færdigt i sommeren 2025, skal det rumme et mangfoldigt og inkluderende fællesskab mellem studerende fra jura- og arkitektstudiet, derunder i særlig grad unge med begrænsede muligheder”, skriver Dreyers Fond.

LÆS OGSÅ: KLASSISK BOLIGKARRÉ PÅ VESTERBRO FØRT TILBAGE TIL OPRINDELIG STIL

“Byggeprocessen er godt undervejs, og vi har igangsat en eksperimenterende proces for at udvikle og afprøve konceptet sammen med målgruppen. De unge skal nemlig selv være med til at skabe Dreyers Kollegie”, lyder det i en fælles udtalelse fra administrerende direktør Bo Rygaard og formand Claus Barrett Christiansen fra Dreyers Fond.

Bygningen er oprindeligt en etageejendom med et baghus længst mod syd samt en enkeltstående bygning i 3,5 etage, hvor der blandt andet har været begravelsesforretning indtil 1910’erne.

Ejendommen ud mod Vesterbrogade er opført omkring 1860 og blev sammenbygget og i den forbindelse ombygget omkring 1920. I de efterfølgende 100 år er bygningen blevet ombygget en række gange, oplyser Dreyers Fond.

Tegnestuen Vandkunsten er arkitekt på projektet, mens Jakon er hovedentreprenør. Schødt er bygherrerådgiver, og MM Arkikter varetager byggeledelsen. Dansk Miljø Analyse tager sig af miljørådgivning i forbindelse med projektet, mens Eltang & Rygaard Konservering er farvearkæologer.

Dreyers Fond er en erhvervsdrivende fond, hvis filantropiske arbejde primært er finansieret af ejendomme. Fondens ejendomme ligger fortrinsvis på Vesterbro, hvor også domicilbygningen Løvenborg ligger.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling