Efter prishop: Almene boliger i Aalborg Øst skal renoveres for 300 millioner

En række forhold har fået prisen på renovering af almen boligafdeling til at stige med 18 procent. Regningen ender på 292 millioner kroner.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Alabu Boligs Afdeling 21 på Saltumvej i Aalborg Øst står over for en omfattende renovering og ombygning.

Tilbage i august 2020 godkendte politikerne i Aalborg økonomien i projektet, det såkaldte Skema A. Dengang lød prisen for renoveringen på godt 247 millioner kroner.

Den 12. februar 2024 skulle politikerne så tage stilling til det såkaldte Skema B, og her er prisen steget med 18 procent, så projektet nu løber op i godt 292 millioner kroner.

Ifølge by- og landskabsrådmand Jan Nymark Rose Thaysen (V) har renoveringsprojektet været ramt af coronapandemien og stigende priser på byggematerialer. Endeligt har projektet ændret karakter.

– Ved nærmere gennemgang af nogle af disse boliger, der fandt man ud af, at det faktisk ikke kunne svare sig at renovere dem. Så man nedrenoverer, sagde rådmanden på byrådsmødet, hvor økonomien i projektet blev godkendt.

Læs også: Grønt lys til almene boliger for 50 millioner i Hasseris

Alabu Bolig har udarbejdet helhedsplanen for projektet i samarbejde med Dansk Boligbyg, Niras samt arkitekter fra Rum og Green Sustainable Landscape.

Oprindeligt var det planen, at afdelingens 139 boliger skulle renoveres på helt traditionel vis.

I den reviderede plan fjernes 120 Conbox-boliger og erstattes af i alt 141 nye boliger med samme boligareal.

Afdelingens 19 gårdhavehuse vil fortsat gennemgå en renovering, som blandt andet omfatter reparation af ydervægge, nye tagpaptage, nye vinduer og døre, nye installationer samt nye badeværelser og køkkener.

Sammen med renoveringen udføres et fortætningsprojekt med i alt 41 helt nye boliger. De indrettes i fire punkthuse i den nordlige del af området.

Efter gennemførelsen af helhedsplanen vil afdelingen dermed i alt have 201 boliger, som efter planen skal certificeres til DGNB Sølv.