Peter J. Mattsen, direktør i Nybolig.
Peter J. Mattsen, direktør i Nybolig.

Sjællændere er i øjeblikket blandt de danskere, som mæglere nemmest kan nå ind til. I en ny meningsmåling fra Epinion svarer hele 19,4 procent af de adspurgte, at de i enten høj eller meget høj grad går med overvejelser om at sættes deres hus til salg.

Til sammenligning er tallene 16,9 procent for Syddanmark, 16,6 procent for Midtjylland, 16,6 procent for Hovedstaden og blot 12,3 procent for Nordjylland. Det skriver Nybolig.

Flere faktorer kan spille ind

Ifølge Peter J. Mattsen, der er direktør i Nybolig, er tallene en smule overraskende.

– Det er nævneværdigt, at Sjælland er den landsdel, hvor folk er mest tændte på boligsalg. En forklaring kan være, at især boligejerne på Sjælland har oplevet markante prisstigninger på boligmarkedet. Det kan tænde salgstankerne hos folk at vide, at der kan være gode gevinster at hente, udtaler Peter J. Mattsen.

I Region Sjælland er salgsprisen per kvadratmeter steget med 1.443 kroner de seneste tre år – fra 11.131 kroner per kvadratmeter i november 2016 til 12.574 kroner per kvadratmeter i november 2019. Det svarer til en prisstigning på 202.020 kroner for et parcelhus på 140 kvadratmeter. Det viser tal fra Boligsiden.dk, som Nybolig har analyseret.

Men også antallet af skilsmisser kan meget vel spille ind. Her sætter sjællænderne nemlig en kedelig rekord med København i spidsen, med 1.308 skilsmisser alene i 2018.

Nordjyderne er mere rolige

I den modsatte ende af spektret befinder Nordjylland sig. Her svarer 61,3 procent af de adspurgte, at de i meget lav grad går med overvejelser om salg af bolig. Her har udviklingen på boligmarkedet også været mere afdæmpet.

– Nordjyderne har måtte leve med mere beskedne prisstigninger på boligmarkedet. Det kan meget vel være forklaringen på, at ikke nær så mange går med salgsdrømme her, forklarer Peter J. Mattsen.