Første etape af udviklingen af havnen i Hvidovre sættes i gang

I løbet af sommeren 2025 igangsættes en arkitektkonkurrence om en helhedsplan for udviklingen af Hvidovre Havn, hvor et nyt foreningshus skal bygges.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Der vil nu blive udarbejdet byggeprogram og gennemført udbud, så der efter planen i løbet af sommeren 2025 kan blive igangsat en arkitektkonkurrence om byggeri af et nyt hus til roklubben/foreningshus. Udearealerne omkring det centralt placerede klubhus skal tænkes med i projektet i forhold til eksempelvis cykel- og bilparkering.

Med til den etape, der nu skal realiseres, hører også opførelse af offentlige toiletter på havnen samt et masteskur.

Læs også: Arkitektkonkurrence om udvikling af Hvidovre Havn

– Vores havn er et virkelig dejligt sted, som har potentiale til at blive endnu bedre – både for bådejere, foreninger og alle os andre. Derfor er det godt, at vi nu med hele Kommunalbestyrelsens opbakning kan komme i gang med at realisere nogle af de ønsker, som borgere og havneudvalg har været med til at bringe frem, siger borgmester Anders Wolf Andresen (SF).

Der er på budgettet for 2024 afsat 46,6 millioner kroner til udvikling af havnen. Kommunalbestyrelsens beslutning betyder, at der bliver en arkitektkonkurrence om en helhedsplan for udvikling af havneområdet, der skal vedtages en ny lokalplan og bygges et nyt foreningshus med udearealer, parkeringspladser og cykelparkering.

Der skal desuden opføres offentlige toiletter og et nyt masteskur på havnen, ligesom et kunstspor også bliver en del af projektet.

Det arbejde, der nu er besluttet forventes at kunne været realiseret i midten af 2029. Men først skal opgaven i EU-udbud, og der skal gennemføres en arkitektkonkurrence.

Læs også: Plan for udvidelse af Hvidovre Stadion præsenteret

Kommunalbestyrelsens beslutning betyder samtidig, at de to etaper med et maritimt center ved siden af Søspejdernes hus på nordmolen og etablering af en grøn korridor, som også var med i det idéoplæg, Havneudvalget fik udarbejdet, ikke projekteres og sættes i gang på nuværende tidspunkt.

– Det er et stort ønske at få et maritimt center også, men alt kan ikke gøres på én gang, siger Anders Wolf Andresen og fremhæver, at der har været politisk enighed om, at det er vigtigere at komme i gang nu med det, der er afsat midler til, så der sker noget på havnen, end at lave det hele på én gang.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling