Louise Hjordrupg Nielsen, byggeleder hos Dansk Boligbyg Roskilde. Foto: PR.
Louise Hjordrupg Nielsen, byggeleder hos Dansk Boligbyg Roskilde. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

For nogle år siden valgte Louise Hjordrup Nielsen at skifte retning i sin karriere og uddanne sig til bygningskonstruktør. Inden da havde hun taget en uddannelse inden for detailhandel og arbejdet for Dansk Supermarked og Coop. Hun havde også prøvet at arbejde med børn og unge som klubmedarbejder i flere forskellige junior- og ungdomsklubber. Men interessen for håndværk og byggeri trak i hende, og hun valgte at skifte spor og prøve noget helt andet.

I sit nye job som byggeleder hos Dansk Boligbyg skal Louise Hjordrup Nielsen fortsat arbejde på byggepladsen på Slagelse Kvægtorv, hvor Dansk Boligbyg opfører seniorboliger og friplejehjemsboliger for OK Fonden. Hun har været tilknyttet projektet fra starten og har derfor et solidt kendskab til projektet, som hun glæder sig til at følge til dørs.

– Det har været virkelig interessant at følge et byggeri fra første spadestik og til, at vi nu er i gang med at påsætte bygningselementerne. Jeg har lært meget af at følge processen og har fået udviklet mine kompetencer, siger Louise Hjordrup Nielsen.

LÆS OGSÅ: DANSK BOLIGBYG SKAL BYGGE 200 BOLIGER

Netop det at kunne blive ved med at udvikle sine kompetencer er vigtigt for Louise Hjordrup Nielsen, og hun er glad for, at det også er en prioritet hos Dansk Boligbyg. Snart begynder hun på et kursus i arbejdsmiljøkoordinering, og hun vil derefter kunne være med til at optimere og opretholde sikkerheden på byggepladserne.

Det er dog ikke kun det fysiske arbejdsmiljø, som optager Louise Hjordrup Nielsen, også kommunikationen blandt de mange aktører på en byggeplads er et fokusområde for hende.

– Alle på en byggeplads har ret til at sige deres mening og få deres ideer og bekymringer hørt. Der er ikke nogen, som er vigtigere end andre. Det er min opgave som byggeleder at sørge for, at der er en god kommunikation blandt alle på byggepladsen, og at der bliver skabt gensidig respekt og tillid, siger hun.

Louise Hjordrup Nielsen er 40 år og bor i Korsør sammen med sin mand og to børn. Meget af fritiden går med at være sammen med familie og venner, men hun elsker også at udnytte Korsørs beliggenhed ved havet og gå lange ture på stranden.