Martin L. Petersen, administrerende direktør i Frøslev Træ. Foto: PR.
Martin L. Petersen, administrerende direktør i Frøslev Træ. Foto: PR.

Frøslev Træ har de seneste år oplevet stor efterspørgsel på det kemifrie træ, ThermoWood, som er Svanemærket og udelukkende behandlet med høj varme og vanddamp.

Det skriver virksomheden med base i Padborg i en pressemeddelelse.

Efterspørgslen på ThermoWood har fået træproducenten til at investere massivt i egenproduktion. Frøslev Træ vil have Danmarks største lager af ThermoWood, lyder det.

– Vi har de seneste år oplevet en massiv efterspørgsel på vores ThermoWood. Det er et af vores nøgleprodukter, som på bare få år er steget eksplosivt i omsætning. Vi vil og skal have Danmarks største ThermoWood-varelager, så vi hele tiden kan sikre en hurtig leveringstid og imødekomme både små og store byggeprojekter, siger Martin L. Petersen, der er administrerende direktør i Frøslev Træ.

For at kunne følge med den høje efterspørgsel på ThermoWood har Frøslev Træ i de seneste år investeret i to ThermoWood-anlæg, så virksomheden selv kan producere træet på fabrikken i Sønderjylland.

Frøslev Træ har indtil nu produceret og leveret 15.000 kubikmeter ThermoWood.

Læs også: Træbyggeri stiger i popularitet på det nordatlantiske marked

– Der skyder mange byggerier med ThermoWood op i hele landet. Her er det afgørende, at vi selv producerer ThermoWood-produkterne, da vi har ”hands on” med produktionen og dermed bedre kan forpligte os til projekter igennem vores gode forhandlere. Derudover kan vi tilbyde vores kunder større volumener og korte leveringstider, da vi selv foretager hele forarbejdningen – fra træet kommer til Frøslev som ubehandlede brædder til det profilerede slutprodukt, fortæller Martin L. Petersen.

Foruden mange private terrasser og facader er Frøslev Træs ThermoWood blandt andet blevet benyttet på flere store byggeprojekter i Danmark. Heriblandt Nyt Hospital Nordsjælland, som opføres i Hillerød og beklædes med 50.000 meter ThermoWood-trælameller.

ThermoWood er et registreret varemærke og kan kun produceres af medlemmerne af International ThermoWood Association.

Frøslev Træ er på nuværende tidspunkt den eneste certificerede producent i Danmark og producerer træet under varemærket Frøslev Embla ThermoWood.

Frøslev Træ har fået udarbejdet en produktspecifik EPD på Frøslev Embla ThermoWood, hvilket blandt andet er med til at lette LCA-beregningerne i de store projektbyggerier.