Fuldt udlejet: DEAS færdiggør erhvervsejendom i Nordhavn på vegne af Sampension

Alle lejere er nu fundet til Sampensions 10.000 kvadratmeter store erhvervsejendom i Københavns Nordhavn. DEAS har bistået med moderniseringen.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

På Sundkrogsgade i Nordhavn i København har renoveringen og moderniseringen af Sampensions erhvervsejendom stået på siden 2022. Den omfattende renovering er nu trådt ind i den sidste fase, og ejendommen er fuldt ud klar til brug den 1. august 2024.

Ejendommen er omdøbt “Krystalhuset” som en ny identitet, og allerede nu er samtlige af ejendommens kontorkvadratmeter officielt udlejet til i alt fire lejere.

Det skriver DEAS i en pressemeddelelse.

– Krystalhuset står som en både ikonisk og unik ejendom og et projekt, hvor vi i DEAS har gjort brug af vores kompetencer og viden om strategisk erhvervsindretning. Sammen med Sampension har vi løftet baren for, hvordan flerbrugsejendomme kan indrettes smart, fleksibelt og effektivt i en tid, hvor arbejdsmønstrene løbende udvikler sig, udtaler Mie Møller, Lead Architect, DEAS.

Sampension har ifølge DEAS ønsket at skabe en ejendom med moderne kontorindretninger samtidig med, at ejendommen er indrettet med afsæt i ansvarlige løsninger.

– Vi er rigtig tilfredse med resultatet af den renoverede ejendom. Det har været et omfattende projekt med en struktureret proces, men med plads til innovative inputs i forløbet, som sikrer en stærk sammenhæng mellem innovation, brugervenlighed og drift, udtaler Martin Rauhe Pedersen, Senior Portfolio Manager, Sampension.

Læs også: Jönsson skal renovere gammelt pakhus i Nordhavn

Indretningen bærer ifølge DEAS især præg af, at ejendommen skal rumme flere forskellige kontorer og brugere, der både har forskellige og skiftende arbejdsmønstre.

Ejendommen er indrettet med et henblik på fleksibilitet, så den løbende og hurtigt kan ændres i takt med udviklingen i arbejdsmønstrene.

Desuden har Sampension lagt vægt på, at samtlige kvadratmeter skal aktiveres. DEAS har blandt andet involveret operatøren af ejendommens franske bistro “Cheval Blanc” for i samarbejde at skabe optimale rammer for såvel oplevelsen som den daglige drift og brug af fællesarealerne som forlængelse af kontorerne.

DEAS har med Sampension desuden lagt ambitiøse mål for genbruget af materialer i ejendommen. Det gælder blandt andet fællesarealerne mellem ejendommens kontorer. Her er størstedelen af stolene i bistroen fremstillet af genbrugsplast, som er indsamlet på tre af Sampensions ejendomme.

Foruden energioptimering af hele bygningen og solceller på taget, er overfladerne i høj grad bevaret under renoveringen for at forlænge levetiden for materialerne og deres aftryk i CO2 regnskabet.

Om ejendommen

  • Ejendommen fordeler sig over 10,000 kvadratmeter, hvoraf 7.500 kvadratmeter er kontor.
  • Ejendommen har fået navnet “Krystalhuset”, som blandt andet stammer fra, at kunstner Mette Colberg har udsmykket et stort glaskunstværk på en af ejendommens 25 meter høje vægge. Kunstværket er inspireret af krystaller, og desuden er ejendommens mødelokaler opkaldt efter krystaller.
  • Ejendommens spiseområde er opkaldt “Bistro 11”. Køkkenet er designet og sammensat med tanken om at give oplevelsen af en klassisk fransk bistro. I forlængelse af bistroen er et 60 kvadratmeter orangeri etableret.
  • 70 procent af stolene i bistroen er lavet af genbrugsplast via “My Trash Konceptet”, hvor Sampension har samlet plast ind fra tre andre ejendomme.
  • Ejendommen er fuldt energioptimeret, der er etableret solceller på taget og gamle armaturer er bygget om og genbrugt i en anden ejendom.
  • Udearealerne er indrettet med et fokus på at øge biodiversiteten.

Kilde: DEAS.