Jönsson skal renovere gammelt pakhus i Nordhavn

Jönsson Entreprise har skrevet kontrakt på renoveringen af et 18.000 kvadratmeter stort pakhus på Sundmolen i Københavns Nordhavn.

Det bevaringsværdige pakhus 47 skal have en overhaling, og opgaven tilfalder Jönsson. Pakhuset skal efter planen står klar efter sommeren 2024.

Det skriver entreprenøren i en pressemeddelelse.

– En stor og udfordrende renoveringssag, der får stor betydning for området i Københavns Nordhavn, udtaler administrerende direktør i Jönsson Entreprise Thomas Normann.

By & Havn sendte renoveringen og ombygningen af både Pakhus 47 og 53 i udbud med et samlet budget på knap 300 millioner kroner sidste år. Begge pakhuse skal omdannes til erhvervslejemål.

Selvom pakhuset er bevaringsværdigt, og opgaven er krævende, ryster Thomas Normann ikke på hånden over opgaven.

– Jönsson har en “proven record” indenfor krævende renoveringer – blandt andet i Roskilde og på Amager, hvor sidstnævnte renoveringsprojekt blev nomineret til Renoverprisen 2022. Vi har i Jönsson strategisk fokuseret på flere renoveringsopgaver, så vi glæder os over underskrivelse af kontrakten, udtaler Thomas Normann.

Læs også: Noon åbner i pakhus i Nordhavn

Pakhus 47 i Nordhavn skal renoveres om omdannes til erhvervslejemål. Foto: PR.
Pakhus 47 i Nordhavn skal renoveres om omdannes til erhvervslejemål. Foto: PR.

Pakhus 47 er bygget i 1946. Det blev oprindeligt brugt til opbevaring af kaffe og varer fra det østasiatiske kontinent.

Pakhuset er vurderet som bevaringsværdigt med teknikhus og tagterrasse ovenpå de eksisterende konstruktioner.

Bygningen skal som led i nærværende projekt have foretaget en gennemgribende renovering med henblik på udlejning til kontorformål som led i udbygningen af hele sundmolen.

Af udbudsmaterialet fremgik det, at både Pakhus 47 og 53 skal ombygges til en såkaldt “whitebox”-løsning, som skal indeholde bygningsfacader samt grundmoduler til opdelingen af erhvervslejemålene.

Der arbejdes med bæredygtighed på flere forskellige måder i ombygningen. Blandt andet bruges brugte mursten, der genanvendes til renoveringen. Transformationen af pakhus 47 til en moderne kontorbygning skal certificeres til DGNB Sølv.