En landbrugsejendom på Liselundsvej 5 i Stubbekøbing på Falster er blevet sat til salg. Foto: EDC Landbrug Poul Erik Bech.
En landbrugsejendom på Liselundsvej 5 i Stubbekøbing på Falster er blevet sat til salg. Foto: EDC Landbrug Poul Erik Bech.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

En planteavlsejendom på Liselundsvej 5 i Stubbekøbing på Falster er blevet sat til salg for 73 millioner kroner.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra EDC Landbrug Poul Erik Bech, som skal formidle salget af ejendommen.

– Vi er glade for at have fået endnu en planteavlsejendom i denne størrelsesorden til salg. Ejendommen udstråler en nærmest godslignende karakter, og hovedhuset fra 1952 består af 252 kvadratmeter moderniseret bolig med respekt for det originale byggeri og husets charme, udtaler landbrugschef i EDC Landbrug Poul Erik Bech, Frank Poll.

– Derudover råder ejendommen over yderligere tre boliglejemål, der allerede er udlejet, og derfor tjener som ekstra indkomstkilde. Ejendommens driftsbygninger er desuden i god stand, og sikrer de optimale forhold for at drive et moderne landbrug.

Ejendommens grundareal omfatter ifølge erhvervsmæglerfirmaet 228 hektar “velarronderet jord, og består primært af JB6”. Det er ifølge EDC Landbrug Poul Erik Bech noget af den bedste landbrugsjord, du kan finde i Danmark.

– 180 hektar dyrkes på nuværende tidspunkt med traditionelle salgsafgrøder, mens den resterende jord består af 11 hektar vedvarende græs og 29 hektar skov. Skoven inviterer desuden til spændende natur- og jagtoplevelser, og der er er generelt et varieret dyreliv omkring ejendommen, udtaler Frank Poll.

– Ejendommen er i flere år drevet med principperne for reduceret jodbehandling, og sælger har været en af foregangsmændene på området. Effekten af reduceret jodbehandling har vist sig i en meget god jordstruktur, som understøtter det høje udbyttepotentiale.

– Ejendommens jord har desuden et enormt udviklingspotentiale, da der er potentiale for at opføre grønne produktionstiltag som for eksempel solcelle- og vindmøllepark. Ejendommen kan hermed blive en aktiv bidragsyder til den grønne omstilling, hvilket er mere aktuelt end nogensinde med tanke på den nye trepartsaftale om dansk landbrug.

Liselundvsej 5 er beliggende i Guldborgssund Kommune og har cirka 2 kilometer til Stubbekøbing med skoler og indkøb.