Guldborgsund Kommune til kamp mod rockerborg i Orehoved

Guldborgsund Kommune vil gøre alt for at forhindre, at grupperingen Navajo MC etablerer en ny rockerborg i Orehoved på Nordfalster.

Ifølge Guldborgsund Kommunes oplysninger forsøger rockerklubben Navajo MC at etablere sig i Orehoved på Nordfalster. Kommunen bruger alle midler til at forhindre, at det sker, oplyses det i en pressemeddelelse.

Det er rockerklubben Navajo MC, der vil etablere sig i Orehoved. Klubben har forbindelse til rockerklubben Satudarah MC, skriver Guldborgsund Kommune.

Ifølge kommunen har personer med forbindelse til Navajo MC har købt den gamle brugs i Orehoved og parkeringspladsen ved siden af. Gennem et stykke tid ha de forsøgt at etablere et klubhus på de to matrikler, men kommunen har indtil videre forhindret det.

– Vi har allerede taget de første og vigtige skridt for at forhindre, at rockere slår sig ned ved Orehoved, og vi fortsætter arbejdet. Vi vil på ingen måde have rockere eller rockerborge i kommunen, og borgerne skal vide, at vi gør alt, hvad der står i vores magt for at få rockerne ud af lokalsamfundet og ud af kommunen, udtaler borgmester Simon Hansen (S) i meddelelsen.

Guldborgsund Kommune har blandt andet sikret, at en ulovlig port, der indgik i opbygningen af hegn og barrikader rundt om ejendommen, er blevet fjernet. Kommunen har også nedlagt et standsningsforbud, da der ikke er givet tilladelse til byggeaktiviteten på ejendommen.

Ejendommen må jævnfør plangrundlaget ikke anvendes som opholdssted for en forening eller en forsamling. Derfor er kommunen også klar til at nedlægge et såkaldt §14-forbud, hvis det bliver nødvendigt og dermed sætte gang i en ny lokalplanlægning for området.

– Jeg vil gerne sige til alle borgere i Guldborgsund, at vi handler på, hvad vi hører og ser, og hvis man har oplysninger om rockeraktiviteter i Orehoved eller andre steder i kommunen, må man meget gerne kontakte os, udtaler Simon Hansen.