HusCompagniet og PFA bygger nye rækkehuse i Svenstrup

HusCompagniet og PFA indgår samarbejde om bæredygtighedscertificerede rækkehuse i Svenstrup syd for Aalborg. Husene skal have DGNB Guld.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

I et samarbejde mellem HusCompagniet og PFA sættes byggeriet af 52 nye rækkehuse i Svenstrup syd for Aalborg i gang i midten af 2023. HusCompagniet sælger således rækkehusene til PFA. Det skriver typehusbyggeren i en pressemeddelelse.

– Vi er meget stolte og glade for at igangsætte samarbejdet med landets største pensionsselskab, PFA. Vi har store forventninger til samarbejdet, som forankres i dette første rækkehusprojekt. Denne aftale bekræfter os i, at vi er en attraktiv samarbejdspartner, som har kompetencerne til at begå sig med landets største investorer, siger Martin Ravn Nielsen, koncerndirektør hos HusCompagniet.

Rækkehusene forventes at blive certificeret efter DGNB Guld og opføres med udgangspunkt i PFA’s seniorboligstandard. Husene bliver hver især mellem 85 og 110 kvadratmeter store og bygges i et plan.

Hos PFA Ejendomme glæder ejendomsdirektør Mikael Fogemann sig over, at pensionskassen nu får endnu en vare på hylderne.

– Dette projekt udvider samtidig vores kundetilbud, der nu også indeholder rækkehuse til leje i institutionel kvalitet, som vores kunder har fortrinsret til, siger Mikael Fogemann.

– Boligerne bliver projekteret i forhold til PFA’s byggestandard og seniorboligstandard for at sikre kvalitet og en indretning, der er tilpasset dagligdagen for det gode seniorliv. Boligerne forventes DGNB-guld certificeret samt t efterleve den gældende EU-taksonomi for bæredygtige aktiviteter, tilføjer han.

De 52 rækkehuse indgår som en del af et større udviklingsområde ved Runesvinget og Gammel Viborgvej i Svenstrup. Aalborg Kommune har således også parcelhusudstykninger i området på vej, ligesom en ny lokalplan giver mulighed for, at der kan bygges en børnehave.