Huspriserne steg en smule i juli 2023. Foto: Boligsiden.
Huspriserne steg en smule i juli 2023. Foto: Boligsiden.

Juli bød ikke på store overraskelser på boligmarkedet, hvor feriesæsonen som sædvanlig sætter boligmarkedet lidt ned i gear. Salgsprisen på villaer og rækkehuse blev dog noteret for en stigning på 0,4 procent fra måneden før, mens ejerlejlighederne holdt prisen fra juni måned. Sommerhusene måtte til gengæld tage et fald på to procent.

Trods svagt stigende priser fra juni til juli ligger den gennemsnitlige salgspris for villaer og rækkehuse stadig et godt stykke under niveauet for sidste år. I juli i år lå salgsprisen per kvadratmeter 6,2 procent lavere end samme måned året før.

– Hvis vi ser på de seneste år, toppede huspriserne i juni 2022. I dag ligger salgspriserne på villaer og rækkehuse på niveau med april 2021. Det er overraskende, at priserne har holdt niveauet, trods de relativt høje renter vi har i dag, siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

LÆS OGSÅ: ANTALLET AF HUSE TIL SALG ER DET HØJESTE I TRE ÅR

Boligkøberne står klar
Mens udbuddet lå stabilt for villaer og rækkehuse i juli, faldt salgstiden til gengæld med 3,1 procent fra juni til juli. I juli tog det 124 dage at sælge et hus, hvis vi ser på gennemsnittet på landsplan.

– Interessen for at købe bolig er der stadig. Salgstiden faldt eller var uændret i samtlige regioner i juli måned, så selvom mange har været på ferie, er der fortsat købere, der er klar til at slå til, siger Birgit Daetz.

Udvikling i boligpriserne i juli 2023

Boligtype Gennemsnitlig pris (kroner per kvadratmeter) Ændring seneste måned Ændring seneste år
Villaer og rækkehuse 16.617 0,4 procent -6,2 procent
Ejerlejligheder 33.447 0 procent -5,3 procent
Fritidsboliger 22.322 -0,2 procent -3,8 procent

Kilde: Boligsiden.