Hvidovre får ny direktør for teknik og miljø

Sara Røpke bliver ny direktør for klima, miljø, teknik og kultur i Hvidovre Kommune. Hun tiltræder i maj og bliver en del af direktionen.

51-årige Sara Røpke skal som ny direktør for klima, miljø, teknik og kultur i Hvidovre Kommune stå i spidsen for de tekniske områder.

Hun træder samtidig ind i kommunens direktion.

Det skriver kommunen i en pressemeddelse.

Den nye direktør kommer fra et job som kontorchef i KL på netop klima-, miljø- og teknikområdet. Hun har været ansat i Kommunernes Landsforening 4,5 år og var, før hun kom til KL, kontorchef i først Naturstyrelsen og derefter Miljøstyrelsen i sammenlagt seks år.

Som klima-, miljø- og kulturdirektør får Sara Røpke det overordnede ansvar for blandt andet byplanlægning, kommunens byggeprojekter, flere strategiske udviklingsprojekter, vej og park, klima og miljø samt kultur og fritidsområdet.

Kommunen har en ny planstrategi i støbeskeen, og her lægges der blandt andet op til, at der skal bygges flere boliger, mens bilen skal sættes “i anden eller tredje række”, så der bliver plads til flere byrum, “som har mennesket og naturen i centrum”.

– Hvidovre Kommune er en ambitiøs kommune, der tør tænke nyt både på det grønne område og med store udviklingsprojekter, og som samtidig prioriterer kulturen højt. Jeg glæder mig til at være med til at tage ansvar for, hvordan kommunen kan levere på de mange opgaver, som der skal findes løsninger på i de kommende år, og samtidig er et godt sted at arbejde, udtaler Sara Røpke.

Læs også: De står bag stort boligprojekt i Hvidovre

Hun er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet og har ud over Natur- og Miljøstyrelsen og senest KL, desuden arbejdet hos Greater Copenhagen Committee, på Frederiksberg og Bispebjerg Hospitaler og i Sundhedsstyrelsen.

– Hun har de kompetencer, vi har efterspurgt, til at sikre en sikker drift i en god og tillidsbaseret kultur og ledelse af de her vigtige fagområder. Så kommer Sara Røpke også med et drive, hun er analytisk dygtig og har samtidig en bred erfaring fra stat og KL, som helt sikkert vil komme os til gode særligt i de store udviklingsprojekter vi har på tegnebrættet som metro og støjbekæmpelse, udtaler orgmester i Hvidovre, Anders Wolf Andresen (SF), der er formand for ansættelsesudvalget.

Sara Røpke bor på Frederiksberg med sin datter på 16 og søn på 18 år. Hun spiller klaver og bruger ellers gerne sin tid med sine børn og sine venner, som hun også hvert år tager på Roskilde Festival sammen med.

Sara Røpke starter i sin nye stilling i Hvidovre Kommune til maj.